«Επικίνδυνη εμπλοκή στους σχεδιασμούς των αμερικανονατοϊκών»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2019 15:59

«Στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας και της Λάρισας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ» αναφέρθηκε ο Ελισαίος Βαγενάς, μιλώντας χθες σε εκδήλωση των οργανώσεων του ΚΚΕ στη Νεάπολη για τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή μας.

Το στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, χαρακτήρισε επικίνδυνες τις εξελίξεις σε Ανατ. Μεσόγειο, Αιγαίο. Καυτηρίασε το γεγονός πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τα άλλα κόμματα, που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, καθησύχαζαν τον λαό, ισχυρίζονταν πως με την ενεργή εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δήθεν δεν θα υπάρχουν κίνδυνοι. Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως, όπως δείχνουν οι εξελίξεις σε Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, Ιράν κ.ά. «οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών» και η έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ομολογεί την όξυνση της κατάστασης. Ο Ελ. Βαγενάς επικεντρώθηκε στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ κι αναλυτικά στον ρόλο της Λάρισας σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, που στοχοποιούν τον λαό της πόλης, αλλά και κάθε τόπου, όπου υπάρχουν αμερικανο-νατοϊκές εγκαταστάσεις και πρόσθεσε: “Το κουβάρι των αντιθέσεων, στις οποίες έσυρε τον λαό μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι την επομένη μέρα των εκλογών ακόμα πιο μπερδεμένο. Κανείς μας δεν μπορεί να αμφιβάλει, πως οποιαδήποτε κυβέρνηση αναδειχτεί, θα κινηθεί κάτω από τον ίδιο επικίνδυνο για τον λαό «αστερισμό» των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που σημαίνει ισχυροποίηση της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανό-νατοϊκό στρατόπεδο, εφαλτήριο για νέους πολέμους, ενάντια στη μεταφορά στην Ελλάδα πυρηνικών όπλων κι άλλων δολοφονικών μηχανών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass