«Ανάδειξη των κοινών δεσμών των ορθόδοξων λαών»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 15:22

Στην «πολύπαθη περιοχή της καθ’ ημάς Ανατολής, της Μέσης Ανατολής, που σήμερα αντιμετωπίζει πολέμους, εμφυλίους, συρράξεις, προσφυγιά, μετανάστευση θα πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης».

Τα παραπάνω τόνισε ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Χαρά Θεού» και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Μελισσίδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «δουλειά μας ως ΔΣΟ δεν είναι απλά να καταδείξουμε την ορθόδοξη μαρτυρία. Αυτή την κάνει παγκοσμίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες. Στόχο έχουμε τη στενότερη συνεργασία, την ανάδειξη των κοινών δεσμών που έχουμε όλοι οι ορθόδοξοι λαοί, που μοιραζόμαστε μια κοινή κληρονομιά του άλλοτε βυζαντινού κόσμου, και όχι μόνο, από τις εσχατιές του Βυζαντίου, από την Αγ. Αικατερίνη του Σινά μέχρι την Αγ. Πετρούπολη, και από την Τιφλίδα της Γεωργίας και το Ερεβάν της Αρμενίας μέχρι το Βελιγράδι και την Αλβανία. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος! Θα έλεγα, είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια του Βυζαντίου. Παιδιά όσοι βρισκόμαστε στα εδάφη της άλλοτε καλούμενης από τους Φράγκους βυζαντινής αυτοκρατορίας, του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους, αλλά και των αδερφών μας των Σλάβων, οι οποίοι εκχριστιανίστηκαν τον 10ο αιώνα. Είναι αυτή η μαρτυρία της συνεργασίας, της κατανόησης των λαών, μια μαρτυρία καταλλαγής. Επιδιώκουμε τη συνεννόηση με όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες. Ζούμε σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από διαφορετικότητα. Δεν ασπάζονται όλοι ούτε την ίδια θρησκεία ούτε το ίδιο δόγμα. Θα πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass