«Να οργανωθούν οι πρόσφυγες στα συνδικάτα»

ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 15:45

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (προχθές 20 Ιουνίου), το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σε ανακοίνωσή του «εκφράζει την αλληλεγγύη στα εκατομμύρια των προσφύγων, των ξεριζωμένων σε όλο τον κόσμο, στους δεκάδες χιλιάδες που παραμένουν στα hot-spots και εγκλωβισμένοι στη χώρα μας με τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, με τις αποφάσεις της Ε.Ε. που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε και υλοποίησε».

Σημειώνει πως «κάθε χρόνο, στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, περισσεύουν η υποκρισία και τα λόγια συμπάθειας απ’ όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ ή δε βγάζουν άχνα για τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για τη στήριξη στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους με δισ. ευρώ κάθε χρόνο και με επέκταση των βάσεων του θανάτου, απ’ όλους όσοι ευθύνονται για τη δημιουργία των κυμάτων προσφύγων.

Το έγκλημα και τα γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων συνεχίζονται και για όσους γλίτωσαν από τη φωτιά του πολέμου».

Τέλος καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες «να οργανωθούν στα συνδικάτα, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να παλέψουν από κοινού με τους Έλληνες συναδέλφους τους για δουλειά με δικαιώματα και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» και διεκδικεί: «Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων.

Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου.

Απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να ανατραπούν οι αποφάσεις Ε.Ε. και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Nα κλείσουν τα hot spots.

Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και διαβίωσης για τους πρόσφυγες όσο καιρό παραμένουν στη χώρα μας.

Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα παιδιά των προσφύγων να νοιώσουν ότι ζουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε κανονικές συνθήκες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass