ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» για την ντομάτα

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 8:02

 

 

Κανείς ιδιοκτήτης φορτηγού δημόσιας χρήσης δεν φόρτωσε χθες βιομηχανική ντομάτα στην περιοχή, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών για τη μείωση των κομίστρων κατά 2 ευρώ τον τόνο σε σχέση με πέρυσι την οποία αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες συλλεκτικών μηχανών.

Ομάδες περιφρούρησης έξω από τα εργοστάσια έχουν ήδη συσταθεί, ενώ ορισμένοι φορτηγατζήδες παρέταξαν τα οχήματά τους στη διασταύρωση της οδού Βόλου με την παράκαμψη Αγιάς, θέλοντας να δείξουν την αγανάκτησή τους για τις εξελίξεις αλλά και την αποφασιστικότητά τους να εμμείνουν στις κινητοποιήσεις τους.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι η βιομηχανική ντομάτα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο προϊόν, η περίοδος της συγκομιδής ξεκίνησε, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία για την έκβαση της αντιπαράθεσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Τζιμουράγκας, με χθεσινές του δηλώσεις στην «Ε», τόνισε ότι «ήδη οι ιδιοκτήτες συλλεκτικών μηχανών απειλούν ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων θα χρησιμοποιήσουν για την μεταφορά της ντομάτας παράνομα φορτηγά από τη Βουλγαρία».

Ο κ. Τζιμουράγκας επανέλαβε ότι προτίθεται να υποβάλει στο ΣΔΟΕ έγγραφο με ονομαστικές καταστάσεις επιχειρηματιών που θα πρέπει να ελεγχθούν, ενώ το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων του κλάδου θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την πανελλήνια ομοσπονδία τους.

Μεν. Κατσαμπέλας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass