Οι κατσαρίδες έχουν «στήσει χορό» στη Λάρισα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ * Η ΔΕΥΑΛ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2019 22:02

Έντονα είναι τα παράπονα των Λαρισαίων για τον μεγάλο αριθμό κατσαρίδων που έχουν «στήσει χορό» στην πόλη προκαλώντας δυσφορία.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι την τελευταία εβδομάδα πολλές πολυκατοικίες και στο κέντρο της πόλης έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις, με τις οποίες ενημερώνουν τους ενοίκους ότι θα προχωρήσουν σε απεντόμωση, ενώ και αρκετοί αναγνώστες επικοινωνούν με την «Ε» και ζητούν να μάθουν γιατί ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει προχωρήσει στην απεντόμωση φρεατίων.

Ο κ. Δαμιανός Καλούμενος, που διατηρεί επιχείρηση διαχείρισης πολυκατοικιών στο κέντρο της Λάρισας, παραδέχεται ότι φέτος το πρόβλημα είναι χειρότερο από ποτέ. «Γέμισε η πόλη κατσαρίδες. Παλιότερα ο Δήμος, η ΔΕΥΑΛ, ψέκαζε τις κεντρικές αποχετεύσεις αλλά τώρα πια η υπηρεσία ανταποκρίνεται κατόπιν αιτήματος του πολίτη. Οι διαρκείς βροχοπτώσεις και οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν το πρόβλημα εντονότερο. Εμείς απεντομώσεις κάνουμε στα κτίριά μας κάθε χρόνο τον Μάιο. Φέτος πήγαμε πίσω εξαιτίας των βροχοπτώσεων και έτσι αυτή την περίοδο τρέχουμε για να προλάβουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «Ε» επικοινώνησε και με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Θεόδωρο Καφφέ, ο οποίος τόνισε ότι είναι αδύνατο η ΔΕΥΑΛ να κάνει ψεκασμούς σε όλη την πόλη, πηγαίνει όμως όπου υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα. «Ψεκασμοί γίνονται στοχευμένα, αν και μελετούμε και μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, μόλις το περασμένο Σάββατο η ΔΕΥΑΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα: «Για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων(κατσαρίδες κ.λπ.) στην πόλη της Λάρισας, η ΔΕΥΑΛ με εξωτερικό εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποιεί προληπτικές εφαρμογές στα ιδιόκτητα φρεάτια ακαθάρτων, στις πλατείες και σε σημεία με ιδιαίτερη ιδιομορφία στην πόλη, καθώς και κατασταλτικές εφαρμογές στα υπόλοιπα ιδιόκτητα φρεάτια ακαθάρτων όπου απαιτείται. Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας μας. Παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στη ΔΕΥΑΛ και στα τηλέφωνα 2410-687.129 και 2410-687.130(αρμόδιοι υπάλληλοι Νικόλαος Φασούλας και Ζωή Αγραφιώτη)».

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass