«Σας καλώ να ψηφίσετε με όρους μέλλοντος»

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΛΛΙΟΥ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΒΑΝΗ - ΕΘΕΣΕ ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2019 16:03

Πρόσκληση στους Λαρισαίους να στηρίξουν στις εκλογές της Κυριακής το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής και να της δώσουν την εντολή να τους εκπροσωπήσει στη νέα Βουλή ψηφίζοντας «με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος» απηύθυνε χθες η υποψήφια βουλευτής Μαρία Γαλλιού.
Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Διβάνη», η Φαρσαλινή υποψήφια έδωσε το δικό της ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα αναδεικνύοντας τα διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης.
«Μετά από δέκα χρόνια κοινωνικής διάλυσης και οικονομικής απορρύθμισης, το δίλημμα στον ελληνικό λαό δεν μπορεί να είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Το δίλημμα είναι αν θέλουμε μια πολιτική δύναμη που θα εγγυάται την πρόοδο και θα αποτελεί τον ανατρεπτικό παράγοντα για την επανόρθωση της Δεξιάς ή την επιστροφή στο φαύλο παρελθόν. Αυτός είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει μόνο το Κίνημα Αλλαγής».


Χαρακτηρίζοντας ψευτοδίλημμα το δίλημμα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» η κα Γαλλιού επέρριψε ευθύνες στον ο κ. Τσίπρα ότι «στρώνει τα χαλί της επανόδου της δεξιάς στην εξουσία» και επέκρινε τα δύο μεγάλα κόμματα για τις πολιτικές και τις πρακτικές τους αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Από τη μια έχουμε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε με τον πλέον χυδαίο τρόπο τους Έλληνες πολίτες. Που υποσχέθηκε πως θα βάλει τέλος στο μαρτύριο σχίζοντας τα μνημόνια και διώχνοντας τους δήθεν εισβολείς μας. Που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να συγκυβερνήσει με τη χειρότερη μορφή της δεξιάς. Που δεν δίστασε να στοχοποιήσει πολιτικούς και παρατάξεις, διαλύοντας το κράτος δικαίου και εργαλειοποιώντας ακόμα και τη δικαιοσύνη. Που την ώρα που, δήθεν, κήρυττε τον ανένδοτο εναντίον της διαπλοκής, έκανε βόλτα με τα κότερά της και κάπνιζε τα πούρα της. Που έκλεισε χωρίς καμία ευρύτερη πολιτική συναίνεση ακόμα και εθνικά θέματα, μόνο για να τα εκμεταλλευτεί στην κάλπη.
Από την άλλη έχουμε την προελαύνουσα Νέα Δημοκρατία, με υψωμένη τη σημαία της εκδίκησης και του ρεβανσισμού. Της παράταξης που είναι έτοιμη να εφαρμόσει την πιο σκληρή εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού. Που έχει δώσει συγχωροχάρτι σε όλους εκείνους τους δικούς της πολιτικούς που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας και που τώρα ξαφνικά βρήκαν, ως διά μαγείας, τη φωνή που είχαν χάσει επί μία δεκαετία. Που έχει συγκαλύψει σκάνδαλα διαφθοράς και τώρα ευαγγελίζεται το νέο και το άφθαρτο».
ΟΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής και τους εκλογικούς του στόχους, σημείωσε ότι ηχηρό το βράδυ της 7ης Ιουλίου θα είναι το διψήφιο ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, γεγονός που θα του επιτρέψει να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Αναφερόμενη στις μετεκλογικές εξελίξεις και απαντώντας στο ερώτημα της πιθανής στήριξης της Ν.Δ. αν δεν της δώσει ο λαός αυτοδυναμία, η υποψήφια βουλευτής ξεκαθάρισε πως το Κίνημα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει συμπλήρωμα εξουσίας.
«Το Κίνημα Αλλαγής, όλοι εμείς που αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου, είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου -πλην των νεοναζί- για όλες τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, είτε σε επίπεδο συνταγματικής αναθεώρησης, είτε σε επίπεδο εκλογικού νόμου, είτε σε επίπεδο εθνικών θεμάτων» σημείωσε η κα Γαλλιού για να διευκρινίσει: «Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα μετατραπούμε σε ορντινάντσα του κ. Μητσοτάκη, υιοθετώντας ένα ιδεολογικό πρόγραμμα το οποίο απέχει παρασάγγας από το δικό μας».
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προηγουμένως, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κατέρχεται στον πολιτικό στίβο η υποψήφια βουλευτής κα Μαρία Γαλλιού ανάφερε: «Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αλλάξει τα πάντα στην Ελλάδα. Η δική μου γενιά, η κατά τεκμήριο πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας από τον πόλεμο και μετά, δέχθηκε την πιο βίαιη αναπροσαρμογή των δεδομένων της. Παιδιά σπουδαγμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, με εμπειρίες και ερεθίσματα που ξεπερνάνε κατά πολύ τα στενά όρια της πατρίδας μας, βρέθηκαν ξαφνικά σε μια έρημο χωρίς όνειρα.
Η δική μου γενιά δεν ήταν η γενιά της Αντίστασης. Δεν ήταν η γενιά του εμφυλίου. Δεν ήταν η γενιά της αστικής ανοικοδόμησης. Δεν ήταν η γενιά του Πολυτεχνείου. Δεν ήταν η γενιά της συμφιλίωσης. Δεν ήταν η γενιά της αλλαγής. Δεν ήταν η γενιά του εκσυγχρονισμού και της απατηλής λάμψης.
Η δική μου η γενιά είναι η γενιά της κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η γενιά που χωρίς να ευθύνεται για κάτι, κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό. Ως εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, και μπροστά στο ίδιο ακριβώς δίλημμα, εγώ προτίμησα να μείνω και να αγωνιστώ. Να αγωνιστώ για τα δικά μου όνειρα, για τους δικούς μου στόχους, για τα δικά μου οράματα.
Λαμβάνοντας την απόφαση αυτή, συνειδητοποίησα όμως μέσα μου πως αυτό δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της χώρας. Άρα, ερχόμαστε πάλι στην αρχή. Δεν γίνεται κάποιος ενσυνείδητος πολίτης να είναι καλά, όσο επιτυχημένος κι αν είναι στη δουλειά του, όταν οι διπλανοί του εξακολουθούν να μην είναι καλά. Πρέπει, για να αλλάξει η κατάσταση, να πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας. Να πρωταγωνιστήσει η γενιά της κρίσης, η γενιά που βίωσε εντονότερα τα απότοκα της χρεοκοπίας. Χρεοκοπία όχι φυσικά μόνο οικονομική αλλά το κυριότερο: αξιακή και ηθική.
Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα να κατέβω στην πολιτική. Για να εκπροσωπήσω αυτή ακριβώς τη γενιά. Για να μιλήσω στον κόσμο για τα δικά μας όνειρα και τις δικές μας αγωνίες. Για να φωνάξω μαζί με τους συνοδοιπόρους μου στο ταξίδι αυτό πως ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Δεν μας αξίζει αυτό που ζήσαμε. Δεν μας αξίζει αυτό που ζούμε. Είμαστε εδώ για να συναντηθούμε και πάλι με όλες εκείνες τις μεγάλες ιδέες που μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε τη γέφυρα που θα ενώσει. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε τη γέφυρα που θα ενώσει και θα μεταλαμπαδεύσει την παρακαταθήκη του παρελθόντος στις νέες γενιές.
Αυτός είναι ιστορικά πλέον ο αγώνας που καλείται να δώσει η δική μου γενιά και με σεμνότητα δηλώνω παρούσα στον αγώνα αυτό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass