Καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής

ΖΗΤΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ *ΔΙΜΕΤΩΠΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ - ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ «ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ»

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2019 22:02

Πρόσκληση στους Λαρισαίους να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ψηφίσουν απηύθυνε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Μπαργιώτας προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάδειξης της αποχής σε πρωταγωνιστή των εκλογών.

Μιλώντας σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία, τους λόγους για τους οποίους το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί επιλογή χρήσιμη και επιβεβλημένη για τον τόπο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και έναν μικρό απολογισμό των 4,5 χρόνων που ήταν βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του κόμματος.

Αναλυτικά, ο κ. Μπαργιώτας στην ομιλία του εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία απέδωσε στην αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ καθώς -όπως είπε- την Κυριακή «η χώρα θα απαλλαγεί από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μεταπολιτευτικά». Αναφερόμενος στον εκλογικό καταποντισμό της κυβέρνησης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία αλλά με την πολιτική που ακολούθησε έφτιαξε τη νέα Δεξιά. «Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα. Δεν αντέχει Βαρουφάκηδες, Καμμένους και Τασίες» είπε χαρακτηριστικά για να αναφερθεί και στη διαφαινόμενη επέλαση της δεξιάς επικρίνοντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. για μετατροπή του θεμιτού του στόχου για κατάκτηση της αυτοδυναμίας σε «ωμό εκβιασμό» του τύπου «Μητσοτάκης ή χάος».

«Η επιδίωξη της αυτοδυναμίας από την πλευρά της ΝΔ γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες. Δεν το κάνει πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία. Το έκανε και το 2012. Οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές για να πάρει άρον – άρον την εξουσία» υπενθύμισε για να αναφερθεί στο πρόγραμμά της υπογραμμίζοντας: «Μνημείο γενικολογίας και ασάφειας. Θεωρεί η ΝΔ ότι αρκεί να ελαφρύνεις τους φόρους για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό. Αυτό άλλωστε έκανε και το 2004-2009 με καταστροφικές συνέπειες. Μόνο που αυτή είναι βέβαιη συνταγή αποτυχίας. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας δεν έρχονται μαγικά».

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, ο υποψήφιος βουλευτής ζήτησε μια καθαρή και ισχυρή εντολή για να αποτρέψει την κυριαρχία της Δεξιάς και παράλληλα θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται την παρουσία ενός στιβαρού, κεντροαριστερού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Με το Κίνημα Αλλαγής ισχυρό στην επομένη Βουλή η χώρα θα μπει σε μια νέα φάση. Θέλουμε να ανατρέψουμε τη λογική της σύγκρουσης. Θέλουμε μετριοπάθεια και συζήτηση. Αυτή είναι η ουσιαστική ανανέωση που χρειάζεται το πολιτικό σκηνικό, η αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας με μία νέα».

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ…

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μπαργιώτας απάντησε στα σενάρια της μετεκλογικής συνεργασίας στέλνοντας μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση με τους διαφαινόμενους πολιτικούς συσχετισμούς αναφέροντας: «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της ΝΔ, για να εφαρμόσει την πολιτική με την οποία κάθετα διαφωνούμε. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα εγγυηθούμε την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και θα αποτρέψουμε το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογών με απλή αναλογική, οι οποίες δεν οδηγούν τελικά σε καμιά περίπτωση και με κανένα σενάριο σε κυβερνητική λύση. Όλα αυτά, αφού πρώτα μιλήσει ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου».

Όσον αφορά στη δική του υποψηφιότητα ανέδειξε πτυχές της δράσης του στη διάρκεια της τελευταίας κοινοβουλευτικής θητείας και επιχείρησε να ερμηνεύσει το σύνθημά του «η πολιτική Αλλιώς» σημειώνοντας:

«Προσπάθησα –χωρίς να είναι εύκολο- να ασκήσω την «πολιτική αλλιώς».

* Να μην εμπλακώ σε πολιτικές αντιπαραθέσεις

* Να σέβομαι τους πολιτικούς μου αντιπάλους

* Να μιλώ με αποτελέσματα και όχι ανέξοδα λόγια

* Να κάνω προτάσεις και όχι στείρα αντιπολίτευση

* Να είμαι χρήσιμος σε όλους εσάς που με εμπιστεύεστε»

ΛΑΡΙΣΑ, ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εξάλλου, εξειδικεύοντας την πρότασή του για τη Λάρισα και τον νομό, ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε τη Λάρισα τρίτο σημαντικότερο κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ανέδειξε την ανάγκη μετατροπής της πόλης σε υπερτοπικό πάροχο υπηρεσιών υγείας.

«Η προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της υγείας, πέρα από την προφανή ωφέλεια σε προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας, μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος αναπτυξιακός πόλος. Η παράμετρος αυτή ελάχιστα συζητείται στην Ελλάδα, θύμα ενός ιδιότυπου πουριτανισμού που πηγάζει από ιδεολογικές προκαταλήψεις. Στη Λάρισα, η ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου έχουν ισχυρό οικονομικό αντίκτυπο για την πόλη. Το ΠΓΝΛ δημιούργησε -άμεσα και έμμεσα- χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η λειτουργία του δημιούργησε σταθερή ροή ασθενών προς την πόλη ευνοώντας έμμεσα και τον ιδιωτικό τομέα που εκτοξεύτηκε» ανάφερε ο κ. Μπαργιώτας για να συνεχίσει: «Σήμερα η Λάρισα αποτελεί το τρίτο, σημαντικότερο κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώνει δημόσιες και ιδιωτικές δομές σε όλες τις βαθμίδες και προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η μετατροπή της πόλης σε υπερτοπικό πάροχο υπηρεσιών υγείας έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, αφού ενισχύει τις τοπικές επιχειρήσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Μετά τον αγροτικό τομέα και τη μεταποίηση, οι υπηρεσίες υγείας αποτελούν μάλλον ήδη τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της πόλης. Παρόλο που η αναπτυξιακή πλευρά της υγείας αποτελεί διαχρονικά ταμπού, οφείλουμε να τη δούμε με ρεαλισμό ξεπερνώντας προκαταλήψεις και συντεχνιακούς ανταγωνισμούς. Χωρίς σχεδιασμό η πόλη ευτύχησε να έχει σήμερα σημαντικότατες επενδύσεις, ακόμα και πανελλήνια πρωτοκαθεδρία, σε τομείς όπως η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία. Είναι καιρός να το αντιληφθούμε και να το ενισχύσουμε».

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass