Ολονύκτια επιχείρηση για τη διάσωση ορειβάτισσας

ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2019 15:00

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται από χθες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μια 37χρονη ορειβάτισσα που τραυματίσθηκε στον Όλυμπο, όταν υποχώρησε βράχος και βρέθηκε στο κενό από ύψος 10 μέτρων.

Η 37χρονη συμμετείχε στο φεστιβάλ αναρρίχησης που διοργανώνει στον Όλυμπο η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης όταν στη 1.30 προχθές το μεσημέρι ενώ ήταν επικεφαλής ομάδας αναρρίχησης, στον ορθοπλαγιά «Στεφάνια» (προς την πλευρά της Λάρισας στα «Μεγάλα Καζάνια») βρέθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.

Ομάδα διασωστών της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας έστησε την επιχείρηση για τη διάσωση της 37χρονης Αθηναίας και μετά από πεζοπορία ωρών, στις 9.30 προχθές βράδυ εντόπισαν την πολυτραυματία την οποία με ασφάλεια τη μετέφεραν με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης».

Λίγο μετά τις 6 χθες τα ξημερώματα, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε την 37χρονη πολυτραυματία ορειβάτη από το καταφύγιο «Αποστολίδη» στον Όλυμπο και προσγειώθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη γυναίκα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass