«Ημουν παρών σε όλες τις μάχες της παράταξης»

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2019 15:12

O νομός Λάρισας μπορεί να βγει από το τέλμα, στο οποίο οδηγήθηκε από τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ενίσχυση των υποδομών μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, υποστήριξε από την Ελασσόνα ο πρώην υπουργός Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης.
Ολοκληρώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία με συγκέντρωση στη γενέτειρά του, ζήτησε τη στήριξη των συμπατριωτών του για να βοηθήσει στην αναπτυξιακή πορεία του νομού με το επιχείρημα ότι «θέλω και μπορώ», όπως αποδείχθηκε από τη θητεία του στη Βουλή και στο Υπουργείο Οικονομικών.


Στο επίκεντρο της ομιλίας του Ελασσονίτη πρώην βουλευτή βρέθηκε η κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της μετά την έξοδο από τα μνημόνια με τους δανειστές, με τον ομιλητή να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική που αφορά όχι μόνο τα υπερπλεονάσματα αλλά και τους υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και λίγο πάνω από το 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.
«Είναι προφανές ότι την ώρα που η βαριά κληρονομιά της κρίσης δηλαδή το υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος και η μακροχρόνια ανεργία καθιστούν δυσκολότερη την επανεκκίνηση της οικονομίας, η κυβέρνηση με τις επιλογές της την παγιδεύει σε συνθήκες στασιμότητας» είπε χαρακτηριστικά, για να θέσει ως προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής για την επανεκκίνηση της οικονομίας την αναθεώρηση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η αναθεώρηση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, εξήγησε, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου προκειμένου στη συνέχεια να σχεδιαστεί ποιες φορολογικές ελαφρύνσεις μπορούν να προκριθούν και πόσο μπορεί να αυξηθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η επισήμανση αυτή, εξήγησε, έχει ιδιαίτερη σημασία «διότι σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις μετά τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς δεν υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις μπορεί να έχει δημιουργηθεί και δημοσιονομικό κενό».
Παράλληλα, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί επιμένουν σε ανακοινώσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις χωρίς να διευκρινίζουν αν αυτές θα τις υλοποιήσουν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την αναθεώρηση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, για να διακινδυνεύσει και μια πρόβλεψη: «Αν η επόμενη κυβέρνηση σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας τότε δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει καμία από τις προτάσεις για φορολογική ελάφρυνση και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι όχι μόνο σε αυτή αλλά στο σύνολο των κομμάτων».
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, υποστήριξε πως τα προηγούμενα χρόνια απέδειξε ότι υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ή στα Eurogroup ή σε συναντήσεις στο εξωτερικό, ενώ με την ίδια αποφασιστικότητα υπερασπίστηκε την άποψή του για την παραγωγική ταυτότητα του νομού όταν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από υφυπουργός αν προωθηθούν τα σχέδια για εξόρυξη του λιγνίτη στην Ελασσόνα. Αν τα σχέδια αυτά προχωρούσαν, υπογράμμισε, θα καταστρέφονταν η παραγωγική ταυτότητα της Ελασσόνας και του Τυρνάβου.
«Ήμουν πάντα παρών σε όλες τις μάχες της παράταξης χωρίς να φοβηθώ το πολιτικό κόστος το οποίο ανέλαβα, υπερασπιζόμενος τις πολιτικές που ήταν ανάγκη να ακολουθήσουμε όταν άλλοι επέλεγαν να προστατέψουν το πολιτικό τους κεφάλαιο για το μέλλον» συνέχισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών για να καταλήξει:
«Για όλα αυτά, αλλά και επειδή πιστεύω ότι ο νομός μας μπορεί να βγει από το τέλμα, στο οποίο οδηγήθηκε από τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ενίσχυση των υποδομών μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, ζητώ από τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γιατί θέλω και μπορώ, όπως φάνηκε από τη θητεία μου στη Βουλή και στο Υπουργείο Οικονομικών, να βοηθήσω τον νομό μας και γιατί τελικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass