Επίσκεψη στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΓΛΑΡΟΥΣ» ΤΗΣ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2019 17:00

Με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον οι «Γλάροι» της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν!

Πρώτος σταθμός τους, το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας που λειτουργεί από το 2005. Ένα εξαιρετικό μουσείο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, καθώς η μόνιμη έκθεσή του περιέχει σπάνιο κτηνιατρικό υλικό από την ίδρυση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (1904) έως και σήμερα.

Οι μικροί μας κατασκηνωτές παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ξενάγηση στις αίθουσες των επιστημονικών εκθεμάτων, της σχολής πεταλουργών - πεταλωτών και του στάβλου με την άρτια εμψύχωση του κ. Κωνσταντίνου Ιντζέλη. Ξεκινώντας από το μοναδικό στην Ελλάδα στρατιωτικό πεταλουργείο, οι «Γλάροι» μας έμαθαν πώς γίνονταν τα χειροποίητα πέταλα για τα άλογα και τα μουλάρια του ελληνικού στρατού και μέσω των διοραμάτων γνώρισαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την πετάλωσή τους.

Η μουσειακή εμπειρία είναι πολύτιμη για τα παιδιά, είναι πηγή ιστορικής, επιστημονικής και αισθητικής γνώσης και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το καθημερινό πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass