Ψήφος και... πετσέτα θαλάσσης

Υψηλή συμμετοχή στα παραλιακά εκλογικά τμήματα του νομού

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2019 22:18
 «Ιεραρχία» για τη νεολαία της Κουλούρας: Πρώτα καφές, μετά συμμετοχή στην κάλπη και ύστερα βουτιά στον Θερμαϊκό «Ιεραρχία» για τη νεολαία της Κουλούρας: Πρώτα καφές, μετά συμμετοχή στην κάλπη και ύστερα βουτιά στον Θερμαϊκό

«Δεν θα χαλάσουμε τα μπάνια του λαού» ήταν η απάντηση του Ανδρέα σε εισήγηση συνεργατών του να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι του 1987.

Φέτος βέβαια τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τις βουλευτικές εκλογές να πραγματοποιούνται στην «καρδιά» σχεδόν του καλοκαιριού. Χρόνια ο ελληνικός λαός είχε να βρεθεί μπροστά στο δίλημμα: Η εκλογική υποχρέωση του Έλληνα πολίτη – ψηφοφόρου ή οι διακοπές του. Αναμφίβολα, όλα τα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν χθες, στην προεκλογική εκστρατεία, πέρα από τη γνωστοποίηση των πολιτικών τους θέσεων, παρότρυναν τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, κόντρα στην αποχή.

Η φετινή καλοκαιρινή αποχή σίγουρα έχει πολλές ερμηνείες και –πολιτικά- πολλούς αποδέκτες. Υπάρχει όμως και το απλό γεγονός, ότι δηλαδή οι πολιτικοί μας άρχοντες αποφάσισαν να διεξαγάγουν τις βουλευτικές εκλογές, ενώ μια μεγάλη μερίδα πολιτών είχε προγραμματίσει ήδη τις καλοκαιρινές της διακοπές. Αν βέβαια είσαι Λαρισαίος και έχεις προγραμματίσει διακοπές στα παράλια του νομού Λάρισας, της Πιερίας ή της Μαγνησίας, κανένα πρόβλημα: μπορούσες να ψηφίσεις το πρωί και σε μισή ώρα, άντε μία, να είσαι πάλι στην αμμουδιά χωρίς να χάσεις «τα μπάνια του λαού»…

Η ΚΑΛΠΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ

Στα περίπου 80 χλμ. ακτογραμμής του νομού Λαρίσης από το βόρειο κομμάτι του Δέλτα του Πηνειού, λίγο πριν τους Νέους Πόρους, μέχρι τα όρια με το Μαυροβούνι, που «αγκαλιάζει» το Πήλιο του νομού Μαγνησίας, υπάρχουν εκλογικά τμήματα δίπλα ή σε «απόσταση αναπνοής» από την αμμουδιά. Είναι τα εκλογικά τμήματα 16 και 17 του Στομίου, 22 του Παλαιοπύργου, 28 και 29 της Σωτηρίτσας, του Δήμου Αγιάς και το 415 Κουλούρας – Κρανιάς του Δήμου Τεμπών.

Η «ΕτΔ» βρέθηκε χθες στα παράλια του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στην Κουλούρα. Εκεί ο πρόεδρος του χωριού κ. Γιάννης Μήτσιου από νωρίς το πρωί φρόντισε για όλα. Το παλιό σχολείο να είναι καθαρό, η δικαστική αντιπρόσωπος να βρει τα πάντα στη θέση τους και οι συνδημότες του να προσέλθουν και να ψηφίσουν χωρίς προβλήματα.

Η Κουλούρα είναι ένα χωριό με 80 μόνιμους κατοίκους αλλά πολύ περισσότερους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Χωριό παλιό μέσα στο Δέλτα του Πηνειού, υπάγεται στην ορεινή Κρανιά και κυριολεκτικά χθες κατακλύστηκε από μεγαλύτερους και νεότερους, ντόπιους στην καταγωγή, αφενός για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αφετέρου για να απολαύσουν το μπάνιο τους στη χρυσή αμμουδιά στα ανοιχτά του Θερμαϊκού, λίγο πριν ανταμώσει με το Αιγαίο πέλαγος στην Κουτσουπιά, στον Κάβο Δερματά, αλλά και τη δροσιά του πλατάνου στην πλατεία του χωριού με τους υπέροχους μεζέδες.

Μια πλατεία η οποία κατακλύστηκε, με τη φιλοξενία του οικοδεσπότη προέδρου του χωριού κ. Γιάννη Μήτσιου, από νέους, νέες αλλά και μεγαλύτερους, δίνοντας μια ξεχωριστή ζωντάνια στην Κουλούρα, όταν συμβαίνει η εκλογική διαδικασία να συμπίπτει με «τα μπάνια του λαού». Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Έλληνας ούτε την εκλογική διαδικασία χάνει αλλά ούτε και τα μπάνια του, όσο και αν αλλάζουν οι καιροί.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass