Αισιοδοξία στον επιχειρηματικό κόσμο από το εκλογικό αποτέλεσμα

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΘΕΒ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2019 22:18
«Κεντρικός στόχος για τη νέα κυβερνητική περίοδο θα πρέπει να είναι το σύμπλεγμα «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης «Κεντρικός στόχος για τη νέα κυβερνητική περίοδο θα πρέπει να είναι το σύμπλεγμα «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για καινοτομία και εξωστρέφεια «πρωταγωνιστούν» στις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου της Λάρισας, ως πρώτη εικόνα μετά την αλλαγή της ηγεσίας στη χώρα.

Επί της ουσίας, αυτό που ζητούν οι άνθρωποι της αγοράς είναι να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες και το επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα φέρουν επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, σταθερότητα και θα δώσουν νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και εκτός συνόρων.

Μια πρώτη εικόνα για όλα όσα περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης και της Θεσσαλίας γενικότερα, δίνουν στην «Ε» ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σ. Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΘΕΒ

«Η ανάδειξη νέας κυβέρνησης γεννά προσδοκίες. Αλλάζει το επενδυτικό κλίμα προσμένοντας μια σχέση εμπιστοσύνης. Το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκε μια μικρή πρόοδος σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν παύουν να παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος, όπως η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών, η εξάλειψη της γραφειοκρατίας και η αύξηση της ρευστότητας της αγοράς μέσα από την επίλυση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης. Ταυτόχρονα, αναφέρει, ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον με μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών και διορθωτικών κινήσεων στην κατεύθυνση του ορθολογισμού, ώστε να βρει το βηματισμό της και να κινηθεί η «ρόδα» της ανάπτυξης και των επενδύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και τις κατάλληλες συνθήκες για επιστροφή του ανθρώπινου δυναμικού που έφυγε από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

«Θεωρούμε πως ο κεντρικός στόχος για τη νέα κυβερνητική περίοδο θα πρέπει να είναι το σύμπλεγμα «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» με βασική κατεύθυνση τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα την εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων που θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία και πάνω απ’ όλα χρειάζεται, σε αυτήν τη νέα μεταμνημονιακή εποχή που μπήκε η Χώρα, συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικο-οικονομικών συνθηκών για την οριστική ανάκαμψη. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τη λήψη αυτών των μέτρων που θα εκπληρώνουν τις θετικές επιχειρηματικές προσδοκίες, με αντίκτυπο τόσο για την οικονομία όσο και την κοινωνία» καταλήγει ο κ. Νταβέλης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

«Το τέλος των εκλογών μας φέρνει ηρεμία. Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση να έρθει πιο κοντά με τον επιχειρηματικό κόσμο, να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και γενικά να πάμε λίγο καλύτερα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι αυτοδύναμη είναι θετικό, καθώς θα μπορεί να προχωρήσει με το πρόγραμμά της και να μην είναι μετέωρο. Βήματα θα πρέπει να κάνει προς την κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών δεικτών, της πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα και της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για όσους δεν άντεξαν στη περίοδο της κρίσης. Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να έχει και η εξωστρέφεια. Να βγάλουμε την Ελλάδα προς τα έξω, αυτό θα φέρει και νέες θέσεις εργασίας» αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

Το μεγάλο στοίχημα, όπως τονίζει, είναι ένας νέος αναπτυξιακός νόμος για την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα. «Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο που θα απευθύνεται σε καλύτερο αγοραστικό κοινό, και όχι να πουλάμε σε τρίτες χώρες. Να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί για να έχουμε μέλλον. Σίγουρα, ο νέος υπουργός θα πρέπει να συμβουλευτεί και τα επιμελητήρια για να δώσουμε νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, που αναφέρει ότι το τέλος της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου θα φέρει ηρεμία στην αγορά και θα βοηθήσει τη ψυχολογία, ώστε να ανακάμψει. Όσο για το τι προσδοκούν οι έμποροι της πόλης από τη νέα κυβέρνηση, λέει χαρακτηριστικά: «Να σταματήσουμε να είμαστε κυνηγημένοι. Να μειωθεί η φορολογία και το τέλος επιτηδεύματος ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν. Όχι άλλα λουκέτα στην αγορά. Θέλουμε επίδομα στην εργασία και όχι στην ανεργία. Να σκύψει η κυβέρνηση πάνω από τα προβλήματά μας και να δώσει κίνητρα ώστε να ανακάμψουμε και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass