Βρήκαν Ι.Χ. και το «ασήκωτο» χρηματοκιβώτιο

ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ–ΟΠΩΣ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ * ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2019 22:04

Σε ένα χωράφι δίπλα από τον εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, λίγο πριν το χωριό Αναγέννηση εντοπίσθηκε τελικά από την ΕΛ.ΑΣ. το αυτοκίνητο των ληστών που έκλεψαν χρηματοκιβώτιο πρατηρίου υγρών καυσίμων από τη Νίκαια.

Μαζί με το αυτοκίνητο βρέθηκε άθικτο και το κλεμμένο «ασήκωτο» χρηματοκιβώτιο που -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- περιείχε αρκετές χιλιάδες ευρώ που δεν πρόλαβαν να αρπάξουν οι ληστές παρά τον… κόπο που έκαναν να μετακινήσουν και να φορτώσουν στο αυτοκίνητό τους, το βάρους εκατοντάδων κιλών, παλαιού τύπου χρηματοκιβώτιο.

Το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο μεταφέρθηκε για εξερεύνηση στην ΥΕΕΒΕ που ενεπλάκη στην υπόθεση με σκοπό την εξιχνίαση της ληστείας. Οι ληστές – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. – φαίνεται πως γνώριζαν ότι η επιχείρηση διέθετε χρηματοκιβώτιο, ενώ είχαν «χαρτογραφήσει» την περιοχή γνωρίζοντας τους δρόμους άμεσης διαφυγής.

Εκείνο που δεν υπολόγισαν ήταν η αντίδραση πολιτών που ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. ενόσω η ληστεία βρισκόταν σε εξέλιξη όπως και την καταδίωξη που ακολούθησε. Το ένα αυτοκίνητο των δραστών «χάθηκε» με κατεύθυνση προς Τρίκαλα ενώ το ταχύτερο, δεύτερο αυτοκίνητο των ληστών «άνοιξε η γη και το κατάπιε» το βράδυ της καταδίωξης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, το αυτοκίνητο βρέθηκε σε χωράφι μεταξύ των χωριών Μελία και Αναγέννηση, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, λίγο πριν τη διασταύρωση του Κιλελέρ. Οι δύο ληστές εκτιμάται πως έχασαν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί και να υποστεί μηχανική βλάβη. Ετσι το εγκατέλειψαν όπως-όπως και μαζί και το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο με όλα τα χρήματα.

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Οι τέσσερις ληστές είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή και έτσι αποφάσισαν να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο πρατηρίου υγρών καυσίμων που εδρεύει στο 6ο χλμ. του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων (λίγο πριν τη Νίκαια) στις 3.30 χθες τα ξημερώματα, παραβιάζοντας την γκαραζόπορτα από τον πίσω δρόμο του πρατηρίου, το οποίο είναι γνωστό στους διερχόμενους καθώς έχει πρόσοψη στον πολυσύχναστο δρόμο.

Μάλιστα οι ληστές γνώριζαν και τους πλευρικούς δρόμους της Νίκαιας που οδηγούν στο Εμπορικό Κέντρο, δρόμοι που καταλήγουν στην ΠΑΘΕ, μέσω της οποίας εκτιμάται πως σκόπευαν να διαφύγουν.

Οι θρασύτατοι ληστές αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι πρόκειται για ένα βενζινάδικο σε κεντρική οδό που διανυκτέρευε κιόλας και κρατώντας λοστούς και κατσαβίδια απείλησαν τον υπάλληλο του πρατηρίου που βγήκε να ελέγξει τον θόρυβο που ακούστηκε όταν ξήλωσαν την γκαραζόπορτα.

Οι ληστές, φορώντας κουκούλες και γάντια, οδήγησαν τον 42χρονο υπάλληλο στο δωμάτιο του πρατηρίου, όπου και τον κλείδωσαν, ενώ στη συνέχεια ανέβηκαν στον 1ο όροφο των γραφείων της επιχείρησης. Από εκεί αφαίρεσαν το βαρύτατο – παλαιού τύπου – χρηματοκιβώτιο, το οποίο και κύλησαν ουσιαστικά στις σκάλες προκαλώντας υλικές ζημιές και το φόρτωσαν στη συνέχεια σε αυτοκίνητο.

Με τα δύο αυτοκίνητά τους, από πλευρικούς δρόμους της Νίκαιας βρέθηκαν στο Εμπορικό Κέντρο και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξή τους από περιπολικά. Το πρώτο αυτοκίνητο των ληστών, «χάθηκε» κινούμενο με κατεύθυνση προς Τρίκαλα. Το δεύτερο μέσω αγροτικών δρόμων κατέληξε στην οδό Κάρλας, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου και από εκεί βγήκε στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Ενώ η καταδίωξη βρισκόταν σε εξέλιξη, οι ληστές με το αυτοκίνητό τους «ανέβηκαν» στη νέα εθνική (ΠΑΘΕ) την οποία – για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν – εγκατέλειψαν αμέσως επιστρέφοντας στην παλιά εθνική οδό για να «εξαφανισθούν» πριν το χωριό Αναγέννηση, λίγο πριν τη διασταύρωση του Κιλελέρ.

Την επομένη το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας αποδείχθηκε ότι οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο λόγω μηχανικής βλάβης που υπέστη όταν εκτράπηκε της κυκλοφορίας του και βρέθηκε σε γειτονικό χωράφι όπου το «έκρυβε» η βλάστηση παράλληλα με την παλιά εθνική οδό.

Οι δύο ληστές εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι διέφυγαν καθώς φαίνεται ότι μετά το ατύχημα τους παρέλαβαν οι συνεργοί τους με το δεύτερο αυτοκίνητο. Άφησαν ωστόσο πίσω τους το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο – παρά τον… κόπο που έκαναν για να το μεταφέρουν – και μαζί του τις αρκετές χιλιάδες ευρώ που περιείχε.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass