Τιμώνται εκτελεσθέντες πατριώτες στη Γιάννουλη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 22:10
Το νέο μνημείο των εκτελεσθέντων κατοίκων της Γιάννουλης από τους Γερμανούς, το οποίο στήθηκε στην πλατεία Θρακών με πρωτοβουλία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη Το νέο μνημείο των εκτελεσθέντων κατοίκων της Γιάννουλης από τους Γερμανούς, το οποίο στήθηκε στην πλατεία Θρακών με πρωτοβουλία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη

Τη μνήμη των εκτελεσθέντων κατοίκων από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής της Γιάννουλης θα τιμήσει η Κοινότητα Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων αύριο Κυριακή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννουλης κ. Γιάννης Δαβλέρης, το πρωί θα τελεστεί δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει στον χώρο του νέου Ηρώου κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Θρακών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 7η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από το 1979 με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννουλης επί προεδρίας Νικολάου Αραπατσάνη και έγκριση από την τότε Νομαρχία Λάρισας, ως ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Μνήμης των υπό των αρχών της γερμανικής Κατοχής κατοίκων της Γιάννουλης: Αβδηλιώτη Απόστολου του Κωνσταντίνου, Κουλουψούζη Μιχαήλ του Σωτηρίου, Μιχαλακίδη Χρήστου του Κλεοβούλου, Θεριμιώτη Κωνσταντίνου του Νικολάου.

Πρόκειται για τους τελευταίους Έλληνες εκτελεσθέντες λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα το 1944.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννουλης κ. Γιάννης Δαβλέρης ευχαριστεί και εκ μέρους όλων των κατοίκων της Γιάννουλης για τη μέριμνα και το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη για την κατασκευή του Μνημείου των εκτελεσθέντων στην πλατεία Θρακών Γιάννουλης. Παρέμβαση που τιμά τους πεσόντες αλλά και όλη τη Γιάννουλη από την πλευρά του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη.

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα προσφερθεί καφές στον χώρο του ΚΑΠΗ Γιάννουλης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass