«Οχι» στις βάσεις και τα πυρηνικά

ΕΙΠΑΝ ΧΘΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΡΓΝΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2019 22:06

Σχέδιο δράσης, που θα περιλαμβάνει κινητοποιήσεις ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του "Στρατηγικού Διαλόγου" με τις ΗΠΑ, οργανώνουν φορείς της Λάρισας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας.

Η πρώτη σύσκεψη των φορέων πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω πορεία συνεργασίας τους, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μαζικό κίνημα κατά των σχεδίων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε σχέδιο δράσης που θα συμβάλει σε ένα πλατύ άνοιγμα και ουσιαστική ενημέρωση, σε μαζική κινητοποίηση λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, ώστε να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στην ανανέωση - ενίσχυση - επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, της συμφωνίας για την "Αμοιβαία Αμυντική Συνεργασία", όπως έχει καταγραφεί, που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του "Στρατηγικού Διαλόγου" με τις ΗΠΑ, που ήδη έχει ξεκινήσει και θα επιταχυνθεί τις επόμενες μέρες», τόνισε κατά τη σύσκεψη η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας κ. Δήμητρα Παπαστεργίου, σημειώνοντας επίσης: «Στην προετοιμασία της νέας συμφωνίας έχει καθοριστική συμβολή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με την επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον και τη συνάντηση με τον Τραμπ (Οκτώβρης 2017), όσο και με την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Κατρούγκαλου (Δεκέμβρης 2018), κατά την οποία άνοιξε ο αποκαλούμενος Στρατηγικός Διάλογος που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και για τον λόγο αυτό ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο θα επισκεφτεί την Αθήνα τον Οκτώβρη.

Η Συμφωνία αυτή θα τροφοδοτήσει προσαρμογές σε όλες τις πτυχές της εξωτερικής πολιτικής, θα συμπαρασύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μεγαλύτερη πρόσδεση στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές κι αυτό φαίνεται ήδη από την κατ’ αρχήν συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για την αποστολή πολεμικού πλοίου ή αεροσκάφους στην πολυεθνική δύναμη που συγκροτούν οι ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο κατά του Ιράν και τη συμμόρφωση με τις αμερικανικές συστάσεις στη διαχείριση του προβλήματος με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο».

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

«Οι πολύ σοβαρές εξελίξεις επιβάλλουν να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να απευθυνθούμε πολύμορφα, μαζικά στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες και να αναδείξουμε αποφασιστικά ότι η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" με τις ΗΠΑ είναι πολύ επικίνδυνη για τον λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής» δήλωσε η κ. Παπαστεργίου και υποστήριξε ότι θα διεκδικήσουν τα εξής: «Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά. Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας".

Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας συγκεντρώνει υπογραφές πολιτών σε σχετικό υπόμνημα κατά της νέα συμφωνίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων: το ΕΚΛ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας, το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Λάρισας, η ΠΕΑΕΑ παράρτημα Λάρισας, η Ένωση Γονέων Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας, Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας, το Μουσείο Αμπελακίων, το Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικών, η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου –Κέντρων Υγείας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινητιστών, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών-Ένδυσης κ.ά.

 

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass