Επικίνδυνη πτώση φωτιστικού σε παιχνίδι του λούνα παρκ στο Παζάρι

ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ-ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2019 15:34
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Σε επανέλεγχο του λούνα παρκ που λειτουργεί στο Παζάρι υποχρεώθηκε χθες ο Δήμος Λάρισας μετά το περιστατικό που παρατηρήθηκε στο ‘’Καράβι’’, με την αποκόλληση φωτιστικού σώματος που έπεσε μεταξύ των παιδιών που επέβαιναν στο παιχνίδι, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει κανείς. Οι μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στον Αλμυρό ξαναζωντάνεψαν.

Παράλληλα, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι πιέζει προς την κατεύθυνση αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αδειοδοτήσεις λούνα παρκ.

Λαρισαίος πατέρας είχε προειδοποιήσει αργά προχθές το βράδυ με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Είχαν ανέβει στο ‘’Καράβι’’ με την εξάχρονη κόρη του. «Ξέρετε, το ίδιο Λούνα Παρκ, της ίδιας ιδιοκτήτριας που πριν ένα μήνα ήταν στον Αλμυρό» ανέφερε. «Κατά την ταλάντωση λοιπόν, λύνεται ένα φως 1,5 μ. μήκος και 10 εκ. πλάτος, με τη σιδερένια βάση του και σκάει από ύψος 6 μ., δύο θέσεις μπροστά από εμάς και μία θέση μπροστά από 3 άλλες κοπελίτσες που τσίριζαν τρομοκρατημένες μέχρι να σταματήσει εκτάκτως το παιχνίδι. Ευτυχώς οι θέσεις εκείνες ήταν άδειες. Έχω ενημερώσει αστυνομία και δήμο. Προσέχετε» κατέληγε ο φοβισμένος γονιός.

Χθες το απόγευμα, ο Δήμος Λαρισαίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά την ενημέρωση και τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και την πτώση πλαστικού εξαρτήματος φωτισμού, από παιχνίδι του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρξει κάποιο περαιτέρω πρόβλημα, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Άμεσα τα αρμόδια στελέχη της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του δήμου διερεύνησαν την καταγγελία, ενώ ακολούθησε επανέλεγχος.

Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε πλήρως την ευαισθησία των συμπολιτών. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως ο Δήμος Λαρισαίων έχει ζητήσει από την επιχείρηση επιπλέον ελέγχους, πέραν αυτών που ορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Παράλληλα, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αδειοδοτήσεις τέτοιων δραστηριοτήτων. Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με άλλους φορείς εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass