Τρία υπουργεία για μία… τρύπα!

*ΠΩΣ ΤΑ «ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ» ΤΗΣ «Ε» ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 22:35

Είναι δυνατόν τρία υπουργεία, ένας αρχηγός κόμματος, ο Δήμος Λαρισαίων και η Αποκεντρωμένη της Θεσσαλίας να εμπλέκονται σε υπόθεση μιας… τρύπας σε πάρκο της Λάρισας; Μπορεί να ακούγεται γραφικό μα είναι πέρα για πέρα ελληνικό και φυσικά αληθινό.

Η εφημερίδα «Ελευθερία» τα τελευταία χρόνια διατηρεί μια εβδομαδιαία στήλη στην οποία οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό με τηλεφωνήματα και email, επισημαίνουν τα «κακώς κείμενα» της πόλης. Η εφημερίδα τα συλλέγει και τα παρουσιάζει τόσο έντυπα όσο και ηλεκτρονικά. Αυτό συμβαίνει με σκοπό να στηλιτεύονται οι κακές συνήθειες των πολιτών (όπως για παράδειγμα ο τρόπος παρκαρίσματος) αλλά και παράλληλα να ενημερώνονται τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου όταν πρόκειται για κάποια κακοτεχνία, παράλειψη ή ζημιά που θέλει επιδιόρθωση.

Πριν μερικές εβδομάδες ωστόσο τα «Κακώς Κείμενα» αρχίζουν να φτάνουν αυτούσια (και χωρίς πηγή φυσικά) ως ερωτήματα στην Ελληνική Βουλή. Γι’ αυτό φροντίζει ο βουλευτής της Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Από τη στιγμή που χρίστηκε βουλευτής Λάρισας έχει μια συνήθεια να καταθέτει πολλά και μαζεμένα τα ερωτήματα. Μπορεί να μην έχει έρθει καμία φορά στη Λάρισα επίσημα ως βουλευτής της περιοχής, όμως καταφέρνει με τη βοήθεια των συνεργατών του να είναι ενήμερος για σημαντικά μα και… για ασήμαντα θέματα.

Στα τέλη του Σεπτέμβρη λοιπόν, ο Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή τη στήλη εκείνης της εβδομάδας, κατέθεσε ερωτήματα τόσο προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Ήθελε να μάθει ακριβώς τι γίνεται με μια τρύπα στο πάρκο Χατζηχαλάρ, ένα χαλασμένο πεζοδρόμιο στην Καρδίτσης και ένα φανάρι στην Ιωαννίνων στη γωνία της Πυροσβεστικής.

Πριν λίγες ημέρες ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών να απαντήσει στον κ. Βελόπουλο και συγκεκριμένα το αυτοτελές τμήμα νομοθετικής πρωτοβουλίας και κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στην απάντηση αναφέρει πως το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαρισαίων και μόλις απαντήσουν θα ενημερώσουν τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης.

Άρα έχουμε και λέμε: Τρία υπουργεία, ένας δήμος, μια αποκεντρωμένη, ένας αρχηγός κόμματος και όλα αυτά για μια τρύπα.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Οι εργαζόμενοι στα συνεργεία του Δήμου λαμβάνουν καθημερινά ερεθίσματα για τα προβλήματα και σπεύδουν να δώσουν λύσεις. Δεν χρειάζονται «κούνημα» πολιτικού δάχτυλου. Κάνουν τη δουλειά τους και η εφημερίδα τη δική της…

Α, και για να βοηθήσουμε στην έρευνα των τριών υπουργείων και του αρχηγού κόμματος της Ελληνικής Λύσης, χθες Πέμπτη 14 Νοεμβρίου η τρύπα είχε κλείσει. Κάποιος σκέφτηκε να βάλει απλά ένα καπάκι.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass