Στην αποστολή της ΝΔ στην Κροατία ο Χρ. Καπετάνος

ΣΥΝΟΔΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 22:10

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας πραγματοποιήθηκε η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρων και γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετέχει και η ΝΔ με εκπροσώπηση στον υψηλότερο βαθμό από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει ένας πρόεδρος ΝΟΔΕ από την Ελλάδα και δη από τη Θεσσαλία, ο Χρήστος Καπετάνος, όπου βρίσκεται ήδη στη συνοδεία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ στο Ζάγκρεμπ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν και κορυφαία στελέχη της παράταξης, όπως ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζιδάκης, ο αν. υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης, ο πρώην πρόεδρος Ευάγ. Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς, ευρωβουλευτές, ο γραμματέας της ΝΔ Γ. Στεργίου, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου Κυρ. Μητσοτάκη, Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, όπου ήδη εκλέχτηκε πρόεδρος του ΕΛΚ ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε συναντήσεις με άλλους ηγέτες και πρωθυπουργούς ευρωπαϊκών χωρών.

Σχολιάζοντας στην «Ε» τις επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ, με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος δήλωσε: «Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι ηγέτες του ΕΛΚ στον Κυρ. Μητσοτάκη ήταν κάτι παραπάνω από θερμή. Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε την ομιλία του σε δύο καίρια ζητήματα που αφορούν στην Ευρώπη, στο μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις όποιες διαφορές απόψεων στο προσφυγικό ζήτημα, η ΕΕ πρέπει να κινηθεί ενιαία δείχνοντας αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης νέας πολιτικής ασύλου και αποτελεσματικής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Ακόμη ανέδειξε ζητήματα «πράσινης» ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, που πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης υποστήριξης από τα ευρωπαικά όργανα».

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass