«Η συνοικία του Αγ. Θωμά χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση»

Τονίζουν στελέχη της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» μετά από περιοδεία

Δημοσίευση: 25 Νοε 2019 15:20

Στη συνοικία του Αγίου Θωμά βρέθηκε προχθές αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης "Ορμή Ανανέωσης" αποτελούμενη από τους Νίκο Γαμβρούλα, Αχιλλέα Λώλο, Δημήτρη Αδάμο, Θανάση Γκουρομπίνο, Θανάση Μπουλογιάννη και Γεωργία Φλώρου.

Εκεί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΜΕΣ Αγ. Θωμά Χρήστο Γκουρομπίνο, τον πρόεδρο του ΜΕΣ εργατικών κατοικιών Αγ. Θωμά, Μιχάλη Μπακατσή, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου, Νίκο Κωστούλα, αλλά και με πολίτες, με τους οποίους πραγματοποίησαν πολύωρη περιοδεία στη συνοικία.

Τα μέλη της παράταξης ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία όπου παρουσιάζονται τα σημαντικότερα απ’ αυτά.

Ενδεικτικά, όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, αναφέρονται τα εξής προβλήματα:

«Το κτίριο όπου στεγάζεται ο Μορφωτικός Σύλλογος και πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες και καθημερινά βρίσκονται εκεί δεκάδες παιδιά, έχει υποστεί διάβρωση στη στέγη και μπάζει με νερά κάθε φορά που βρέχει.

Δίπλα από το ΚΑΠΗ, υπάρχει ανενεργή αίθουσα, την οποία ο σύλλογος επιθυμεί να αξιοποιήσει και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες η αίθουσα δεν διατίθεται προς χρήση.

Το 26ο Δημοτικό, το οποίο συστεγάζεται με το περίφημο 29ο Νηπιαγωγείο, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις αίθουσες διδασκαλίας.

Τα πεζοδρόμια σε πολλές περιοχές είναι πλήρως κατεστραμμένα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται γύρω από το σχολείο, όπου τα πεζοδρόμια έχουν καθίσει τελείως και είναι πολύ επικίνδυνα για τους πεζούς.

Εντός του σχολείου ένα μεγάλο δέντρο βρίσκεται επάνω σε κολόνα της ΔΕΗ.

Δρόμοι κάθετοι της οδού Αβδήρων (Κορυτσάς, Καμίας, Προύσης) είναι τελείως κατεστραμμένοι και απαιτούνται άμεσα ασφαλτοστρώσεις.

Το οικόπεδο επί των οδών Κουφοδήμου και Σκυλλάκου δεν αξιοποιείται.

Επί της οδού Βεργίνας, το οδόστρωμα χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης. Επί της οδού Ιωαννίνων τα πεζοδρόμια σε πάρα πολλά σημεία είναι κατεστραμμένα ή δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι πεζοί να αναγκάζονται να περπατούν επάνω στον δρόμο.

Μεγάλο μέρος της συνοικίας βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως με αποτέλεσμα να ανακόπτεται ενδεχόμενη ανάπτυξη της περιοχής.

Κλαδιά δέντρων που κόπηκαν από την υπηρεσία πρασίνου, βρίσκονται παρατημένα στη συνοικία για πολλές εβδομάδες.

Είναι φανερό πως η συνοικία του Αγίου Θωμά χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αδιαφορεί άλλο γι’ αυτό.

Η «Ορμή Ανανέωσης» τονίζει πως θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους όλων των συνοικιών και χωριών του Δήμου, θα ενημερώνεται συνεχώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα πιέζει για την επίλυσή τους με προτάσεις της προς τη δημοτική αρχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass