«Από προσωπικά συμφέροντα κινήθηκαν οι παραιτηθέντες»

Αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών «Ο Πύρρος»

Δημοσίευση: 25 Νοε 2019 15:28

Οδηγούμενοι «από προσωπικά συμφέροντα» -καθώς «το μυαλό τους δεν μπορεί να κατανοήσει πως υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά από ανιδιοτέλεια και αγάπη προς την κοινότητά τους- κινήθηκαν όσοι ασκούν κριτική στον Σύνδεσμο και παραιτήθηκαν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο Πύρρος».

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα την περασμένη εβδομάδα της «Ε» -που αναφέρονταν σε παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου- η χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει:

Μετά την ανάγνωση του δημοσιεύματος, αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να αξιολογηθεί με ψυχραιμία το περιεχόμενο του δημοσιεύματος – ανευθύνης καταγγελίας όπου όπως συνηθίζεται, τουλάχιστον στη λογική των καταγγελλόντων, η μειοψηφία καταγγέλλει την πλειοψηφία για τον τρόπο λειτουργίας του Συνδέσμου, με σαφή υπαινιγμό για οικονομικές ατασθαλίες, χωρίς φυσικά να υπάρχει αναφορά σε στοιχεία.

Το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ., καθώς τα παραιτηθέντα μέλη είχαν ήδη αντικατασταθεί, όπως ορίζει το καταστατικό, από τη λίστα επιλαχόντων. Εμψυχωτική ήταν επίσης η παρουσία απλών μελών, οι οποίοι έσπευσαν να μας ενισχύσουν στην αισχρή αυτή επίθεση.

Η απορία, τόσο η δική μας όσο και των μελών μας, ήταν έκδηλη καθώς ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχε η παραμικρή σκιά στην τρόπο λήψης των αποφάσεων, η οποία διέπεται από το εγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας του Συνδέσμου και τις αρχές της δημοκρατίας, άρα και της πλειοψηφίας. Θεωρούμε πως πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά της δημοκρατίας, η μειοψηφία να καταγγέλλει την πλειοψηφία.

Οι καταγγέλλοντες προφανώς δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να διαβάσουν το καταστατικό, το οποίο ορίζει ρητά τον τρόπο διοίκησης και μάλιστα είναι δημόσια αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου «www.o-pyrros.gr» με πρόσβαση ελεύθερη στον οποιονδήποτε. Είναι τόση η άγνοιά τους που λανθάνουν ακόμα και στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, η οποία διενεργείται κάθε 3 χρόνια και όχι 4, όπως θεωρούν οι παρατιθέμενοι. Βέβαια κάποιοι εκ των καταγγελλόντων δεν εμφανίστηκαν σε κανένα συμβούλιο, οπότε δικαιολογούνται.

Αυτό όμως που μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλά είναι πως τα άτομα αυτά, τα οποία εμφανίστηκαν ως διάττοντες αστέρες στα πεπραγμένα του Συνδέσμου, το έκαναν οδηγούμενοι από προσωπικά συμφέροντα. Το μυαλό τους δεν μπορεί να κατανοήσει πως υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά από ανιδιοτέλεια και αγάπη προς την κοινότητά τους, την οποία ήδη αποδεδειγμένα υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι επαγωγικά οδηγούνται στην ανάγκη να ερμηνεύσουν την κάθε ενέργεια με τη μορφή συμφερόντων.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στον σύλλογο, είμαστε σκληρά εργαζόμενοι βιοπαλαιστές που με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία έχουμε κερδίσει τη συνολική κοινωνική αποδοχή. Δεν επιδιώξαμε ποτέ να ικανοποιήσουμε προσωπικές μωροφιλοδοξίες, χρησιμοποιώντας τον σύλλογο και αποσκοπώντας στην ετερόφωτη και εξ αντανακλάσεως αναγνωρισιμότητα.

Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες τόσο για τους Βορειοηπειρώτες της ευρύτερης περιοχής μας, όσο και γι’ αυτούς που έχουν παραμείνει να φυλάττουν Θερμοπύλες στη γενέτειρά μας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τόσο οι Βορειοηπειρώτες που παραμένουν στις εστίες τους, όσο και εκείνοι που ζουν, διαμένουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και η σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων και δεσμών των Βορειοηπειρωτών. Στην ενωτική αυτή προσπάθεια καλούμε αυτούς, τους ελάχιστους, που έχουν πέσει θύματα κακόβουλης παραπληροφόρησης, να δουν την πραγματικότητα και να επιστρέψουν για να βοηθήσουν στην επίτευξη του κοινού σκοπού.

Τέλος, ανακοινώνουμε πως αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ασχολούμαστε με ανυπόστατες, «δήθεν καταγγελίες», καθώς θεωρούμε πως δεν εξυπηρετούν την ομόνοια και τις αξίες της κοινότητας μας, τις οποίες ο «Πύρρος» έχει αναδείξει και υπηρετήσει πιστά, όλα αυτά τα χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass