«Θλιβερός εορτασμός»

Η ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΓΟΝΗ ΓΑΝΟΧΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2019 15:20

«Χρησιμοποιώντας τα λόγια της Σιμόν Ντε Μποβουάρ γιορτάζουμε και φέτος άλλη μία Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Γυναικείου Φύλου. Άραγε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να σταματήσει αυτός ο θλιβερός εορτασμός; Βία, ο απόλυτος εξευτελισμός, η καταστροφική ενέργεια που οπλίζει το χέρι του θύτη για να ξεσπάσει σε ένα ανυπεράσπιστο θύμα».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων η τομεάρχης Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας Γόνη Γανοχωρίτου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Γυναικείου Φύλου.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Γανοχωρίτη τονίζει τα εξής: "25 Νοεμβρίου... Κάθε χρόνο λέμε STOP, κάθε χρόνο λέμε «Μίλα», κάθε χρόνο την ίδια μέρα φωνάζουμε για να το ξεχάσουμε την αμέσως επόμενη. Βία, οι μορφές της είναι άπειρες , οι συνέπειες τρομακτικές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες γυναικών πασχόντων από κάθε μορφή βίας. Εμείς ως γυναίκες πρέπει να ενωθούμε σαν μια γροθιά. Έχουμε αποδείξει την ανωτερότητά μας, έχουμε αποδείξει την υψηλή νοημοσύνη μας και δεν μας αρμόζει σε καμία περίπτωση να εξακολουθούμε να σκύβουμε το κεφάλι. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας χειραγωγεί, να υβρίζει και να ασκεί επάνω μας οποιαδήποτε μορφή εξευτελισμού.

Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, ιδρύοντας τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μέσω της οποίας οι προτάσεις για την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας του γυναικείου φύλου θα υλοποιηθούν, ώστε να αισθανόμαστε πλέον ασφαλείς. Οφείλουμε λοιπόν στον εαυτό μας πρωτίστως αλλά και στα παιδιά μας, να χαράξουμε πρώτες τον δρόμο της λύτρωσης για όλες τις γυναίκες. Καλή μας επέτειο!".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass