Κομμουνιστικός Δεκέμβριος στη Λάρισα!

ΜΕ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2019 15:28

Στοχεύοντας «στην πλατιά ενημέρωση των λαϊκών οικογενειών για την ουσία της πολιτικής που ακολουθείται και που επηρεάζει αποφασιστικά την καθημερινότητά τους», το ΚΚΕ της Λάρισας οργανώνει σειρά παρεμβάσεων «σε μια περίοδο εξαιρετικά πλούσια σε εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, που αποτελούν τις δύο όψεις ενός ενιαίου, ίδιου νομίσματος».

Πλαισιωμένη από τα στελέχη του κόμματος Μαρία Κωστούλα, μέλος της ΤΕ Λάρισας και Αλέξη Ζορμπά, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και της ΤΕ, η γραμματέας της ΤΕ Λάρισας Μαρία Γαβαλά, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, ανακοίνωσε χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους:

- Την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί κεντρική πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον γ.γ. της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημοτικό-λαϊκό γλέντι, με το μουσικό σχήμα των «Λάτρεις», για ένα όμορφο και χαλαρό μεσημέρι, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στο Αλκαζάρ.

- Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, το ΚΚΕ Λάρισας φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά τον Ομάρ Κουότα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Μεξικού, κεντρικό ομιλητή σε μια εκδήλωση – συζήτηση ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Ακριβώς επειδή το θέμα της είναι η αλληλεγγύη στην πάλη των λαών της Λατινικής Αμερικής, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, πλούσιες για να εξαχθούν συνολικότερα συμπεράσματα. Την εκδήλωση προλογίζει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος.

-Την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, στις 7 μ.μ. πραγματοποιεί εκδήλωση που οργανώνουν οι ΚΟ στον χώρο της εκπαίδευσης με θέμα την πρόταση του ΚΚΕ για την προσχολική αγωγή, θέμα φωτιά για χιλιάδες νέα ζευγάρια και οικογένειες. Ομιλητής ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας- Έρευνας του κόμματος.

-Την Τρίτη 10 Δεκέμβρη οργανώνεται συζήτηση με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος για την Εργατική δουλειά, σε εκδήλωση αφιερωμένη στους εργαζόμενους με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας», στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

- Ενώ η χρονιά «κλείνει» με την τριήμερη έκθεση βιβλίου στον χώρο του «Μύλου», στις 16-17-18 Δεκέμβρη, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους Λαρισαίους να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων όπως και να δουν την Έκθεση που ετοίμασε η ΚΟ Λάρισας, με αρχειακό υλικό και θέμα την Κομμουνιστική Διεθνή.

- Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης την Τρίτη 17 Δεκέμβρη πραγματοποιείται εκδήλωση με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία θα παρουσιάσει το «Δοκίμιο Ιστορίας»  του κόμματος, μια δουλειά επιστημονικής, πολύχρονης, κοπιαστικής επεξεργασίας του ΚΚΕ, που δίνει απαντήσεις – συμπεράσματα για τον αγώνα σήμερα, μέσα από την πορεία του κόμματος, του κινήματος τους περασμένους αιώνες.

ΑΓΩΝΕΣ

«Με εμπιστοσύνη απευθυνόμαστε στον λαό της πόλης μας και του λέμε να αξιοποιήσει την πείρα που συγκεντρώνει από την ίδια του τη ζωή και να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να συνηθίσει στην εξαφάνιση συγκροτημένων κοινωνικών δικαιωμάτων», τόνισε η Μαρία Γαβαλά. «Κανένας να μη βολευτεί όπως-όπως σε ένα σύστημα που ακόμα και η Ασφάλιση καταντά ατομική υπόθεση, πλήρως προσδεδεμένο στη μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου, που δίνει το υπόβαθρο. Την ίδια ώρα η συντριπτική επίθεση στο λαϊκό εισόδημα συνεχίζεται, όπως φαίνεται και στις αντιδραστικές κατευθύνσεις που αποτυπώνονται και στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020.

Καλούμε σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που προετοιμάζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία για τις 30 Νοέμβρη για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και την προετοιμασία των μικρομεσαίων αγροτών για νέες κινητοποιήσεις. Επίσης στην πανθεσσαλική κινητοποίηση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι μαζικοί φορείς, στον Βόλο το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., ενάντια στη μετατροπή της περιοχής μας σε νατοϊκό ορμητήριο. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9:30 π.μ. με λεωφορείο από τη Λάρισα. Αυτή είναι η απάντηση απέναντι στον εντεινόμενο αυταρχισμό - στο «νόμος και τάξη» της ΝΔ, που στοχεύει να δεχτούν αμαχητί οι εργαζόμενοι, διαφορετικά «η ράβδος της εξουσίας» θα πέσει κι αυτή βαριά. Καλούμε σε αλληλεγγύη και δράση ενάντια στο απάνθρωπο σχέδιο της ΝΔ για τη διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, γιατί η επίθεση της αστικής τάξης δεν γνωρίζει ούτε χρώμα ούτε καταγωγή.

Όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι απότοκα - πιστή εφαρμογή της απαράδεκτης Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, στην οποία και οι δύο εταίροι προσκυνάνε».

Και κατέληξε: «Εξάλλου έτσι, στήνεται το διπολικό παιχνίδι, σε δύο κόμματα πλήρως αναγκαία, σήμερα, για το σύστημα. Ο «κεντροαριστερός- κεντροδεξιός» πόλος, με δύο διαφορετικής ιστορικής προέλευσης αστικά κόμματα, που αν ήταν ίδια στην τακτική τους, δε θα είχαν απολύτως καμία χρησιμότητα για το σύστημα. Ο διπολικός – στημένος καβγάς στήνεται και αξιοποιείται για να θολώνει ο αληθινός αντίπαλος, για να ακινητοποιεί – χειραγωγεί μαζικά λαϊκές δυνάμεις, τελικά για να σταθεροποιείται το ίδιο το σύστημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass