Δημιουργείται Επιτροπή Αγώνα φορέων της Λάρισας κατά του ΝΑΤΟ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 22:15

Συγκροτείται Επιτροπή Αγώνα που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους φορέων της Λάρισας, οι οποίοι τάσσονται με τη θέση της Επιτροπής Ειρήνης «Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα».

Αυτό αποφασίστηκε χθες, σε σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, όπου συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή της Λάρισας στην πανθεσσαλική συγκέντρωση των Επιτροπών Ειρήνης και μαζικών φορέων, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στον Βόλο, ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε αποτίμηση, της μέχρι τώρα δράσης της Επιτροπής Ειρήνης, από την πρόεδρό της κ. Δήμητρα Παπαστεργίου, η οποία όσον αφορά στη "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" με τις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι θα «θα τροφοδοτήσει προσαρμογές σε όλες τις πτυχές της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, θα συμπαρασύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μεγαλύτερη πρόσδεση στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές» και σημείωσε: «Η υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας θα συνοδευτεί από μπαράζ εκβιαστικών διλημμάτων και ένταση της κυβερνητικής προπαγάνδας, θα προβληθούν τα περί "αναγκαιότητας" ενίσχυσης των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως αντιστάθμισμα της επιθετικότητας της Τουρκίας και για την αποφυγή πολέμου».

Αναφερόμενη στην άσκηση του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λάρισα τόνισε: «Η άσκηση και το σενάριό της, που αφορά επί της ουσίας το ενδεχόμενο οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή να γίνουν στόχος επίθεσης, είναι παραπάνω από αποκαλυπτική για το πώς η μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, τη βάζει στο στόχαστρο».

Φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν: το ΕΚΛ, το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Λάρισας, η ΠΕΑΕΑ παράρτημα Λάρισας, η Ένωση Γονέων Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λάρισας κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας συγκεντρώνει υπογραφές πολιτών σε σχετικό υπόμνημα κατά της νέας συμφωνίας.

 

Λ.ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass