Ειδήσεις από την Λάρισα

Δημοσίευση: 28 Νοε 2019 21:02

Στους δρόμους και οι μηχανοξυλουργοί

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου, μεθαύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου στη Λάρισα, αποφάσισαν σε συνέλευσή τους τα μέλη της Ενωσης Μηχανοξυλουργών, Επιπλοποιών, Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου ν. Λάρισας.

Διεκδικούν: «Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους ντόπιους και μετανάστες και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας και του Φαρμάκου. Αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής - παιδικής ηλικίας, των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη, καθώς και όλων όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των Ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος. Λέμε όχι στους μισθούς και στις συντάξεις πτωχοκομείου. Κανένας κάτω από 751 ευρώ, καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ».

 

Στις φλόγες φορτηγάκι στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Στις φλόγες τυλίχθηκε επαγγελματικό φορτηγάκι το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στις Α’ εργατικές κατοικίες στα Φάρσαλα, τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 3:40 π.μ. Στο σημείο έφτασαν αμέσως άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων, όμως το επαγγελματικό αυτοκίνητο είχε υποστεί σοβαρές βλάβες από τη φωτιά. Την υπόθεση για τα αίτια που προκλήθηκε η φωτιά εξετάζει το Α.Τ. Φαρσάλων.

 

 

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο για το σφαλιστικό

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μεθαύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, ανακοινώνει το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας και σημειώνει: «Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία-πρόνοια. Παίρνουμε μαζικά μέρος στον αγώνα δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου για την Κοινωνική Ασφάλιση».

 

Στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας η χορωδία του «Κωνσταντίνου Κούμα»

H χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» υπό τη διεύθυνση της μουσικού Βασιλικής Κουγιάννη συμμετέχει στο 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel. Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος.

 

Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο για τον Αγ. Πορφύριο

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία.

 

Εκλογές στον Σύλλογο Σμιξιωτών

Γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Σμιξιωτών Λάρισας, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στα γραφεία του (οδός Θέτιδος 18) . Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ Δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα και λοιπά είδη υλικής βοήθειας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στον Δήμο Κιλελέρ. Η διανομή θα γίνει τις ώρες 10.00 – 13.00 στους παρακάτω χώρους: -Νίκαια: Πολιτιστικό Κέντρο -Πλατύκαμπος: Αποθήκες του Συνεταιρισμού Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μεταβούν έχοντας μαζί τους επίσημο δημόσιο έγγραφο με το ΑΜΚΑ ή την αρχική αίτησή τους στο ΚΕΑ για την παραλαβή των προϊόντων, μόνο στην ορισθείσα ημερομηνία, καθόσον δεν θα υπάρξει άλλη μέρα διανομής . Όταν υπάρχει αδυναμία προσέλευσης του δικαιούχου, μπορεί να παραλάβει άλλο άτομο τα προϊόντα, με την προσκόμιση εξουσιοδότησης με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής από δημόσιο φορέα.

 

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Tην Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, (Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον Αρχιμ. π. Χρύσανθο Μαργαρίτη ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως με θέμα «Γνωρίζω τον εαυτό μου;». Μετά την ομιλία ο π. Χρύσανθος θα ενημερώσει το ακροατήριο με προβολές για την πορεία του ιεραποστολικού έργου στην Κανάνγκα του Κονγκό, όπου κατά καιρούς μεταβαίνει και βοηθάει.

 

 

Αγρυπνία στην Αγία Σοφία

Κατανυκτική ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ έως 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, η αρτοκλασία, θείον κήρυγμα και θα ακολουθήσει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass