«Χλιαρή» η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία

ΑΠΗΡΓΗΣΕ ΤΟ 13% ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ -Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2020 21:01

Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση

που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενάντια στο νομοσχέδιο «Κεραμέως». Η συμμετοχή των δασκάλων κυμάνθηκε στο 13% και των καθηγητών στο 5%. Στη χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας κ. Αθ. Φούντας, η εκπρόσωπος Πανθεσσαλικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής κ. Συμεωνίδη, ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου κάνοντας λόγο «για απαράδεκτη και εχθρική ενέργεια ενάντια στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν κρατήσει όρθιο το δημόσιο σχολείο κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες αναστολής λειτουργίας των σχολείων, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης». Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λάρισας.Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την Παιδεία ζήτησε και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λαρισαίων, τονίζοντας ότι «Το νομοσχέδιο για την Παιδεία, όχι μόνο δεν καταργεί αντιδραστικές διατάξεις που πέρασαν σε άλλα νομοσχέδια, αλλά φέρνει και καινούριες, όπως την «Τράπεζα Θεμάτων», την αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων», την αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων κ.ά.».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ
Απόσυρση της μεταβατικής διάταξης που επαναφέρει τα Λατινικά στη θέση της Κοινωνιολογίας ζητά με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ παίρνοντας θέση για τον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών. Το ψήφισμα αναφέρει: «Δεν μπαίνουμε σε καμία «τεχνητή» αντιπαράθεση με άλλες ειδικότητες ή με άλλα γνωστικά αντικείμενα. Θεωρούμε ότι τέτοιες αντιθέσεις δεν έχουν κανένα πραγματικό νόημα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της Εκπαίδευσης. Κάθε επιστήμη και κάθε αντίστοιχο μάθημα ή μαθήματα έχουν θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Άλλωστε τα προβλήματα της Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών, μόνο με κοινούς αγώνες μέσα από το εκπαιδευτικό κίνημα μπορούν να βρουν λύσεις.
ΖΗΤΑΜΕ:
1ο: Να αποσυρθεί η μεταβατική διάταξη του άρθρου 61 που επαναφέρει τα Λατινικά στη θέση της Κοινωνιολογίας από το σχολικό έτος 2021 - 2022.
Η θέση μας πηγάζει από την αναγκαιότητα διαλόγου (διάλογος που δεν έγινε) ανάμεσα στην Υπουργό Παιδείας, τους Κοσμήτορες των Σχολών Κοινωνικών Επιστημών, τους Προέδρους των Τμημάτων Κοινωνικών Επιστημών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, και την Π.Ε.Ε.Κ.Ε., τον ΣΕΚ (Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων), Ε.Κ.Ε. (Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία) που θεωρούν την Κοινωνιολογία προαπαιτούμενο μάθημα για την εισαγωγή στις σχολές Κοινωνικών Επιστήμων.
Παραμονή του μαθήματος της Κοινωνιολογίας ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο για την εισαγωγή στις σχολές Κοινωνικών Επιστημών. Επιλογή των μαθητών ανάμεσα στα Λατινικά και την Κοινωνιολογία ανάλογα με την επιλογή σχολών (πρόταση Κοσμητόρων, Προέδρων τμημάτων, όλων των κομμάτων (πλην ΝΔ), της ΟΛΜΕ, της ΠΕΕΚΕ, της βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ράπτη κ.ά.).
2ο: Διατήρηση των υπαρχόντων μαθημάτων στο Λύκειο (Κοινωνιολογία Γ’ Λυκείου, Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου, «Σύγχρονος Κόσμος – Πολίτης και Δημοκρατία» και «ΒΑΚΕ: Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών», της Β΄ Λυκείου).
3ο: Την αξιοποίηση κοινωνικών επιστημόνων για θέματα σχολικού εκφοβισμού, παραβατικότητας, σχολικών προβλημάτων κ.ά. με εξειδίκευση στη συμβουλευτική εφήβων, επαγγελματικό προσανατολισμό κ.λπ. μαζί με άλλους κοινωνικούς επιστήμονες ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ., με μόνιμο διορισμό σε σχολικές μονάδες, ΚΕΣΥ κ.λπ.
Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass