Το ΕΣΠΑ... σβήνει φωτιές!

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 2,9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 22 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2020 15:17

Με  22 πυροσβεστικά οχήματα, συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα,

η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και προβλέπει την προμήθεια υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων διαφόρων τύπων.
«Με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, στηρίζουμε στην πράξη και όχι στα λόγια το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος»  δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με  τα 22 νέα οχήματα, την προμήθεια των οποίων χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ, θα καλυφθούν ελλείψεις στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλία και θα διευκολύνουμε  το σπουδαίο έργο των πυροσβεστών».
Αναλυτικότερα το έργο αφορά στην προμήθεια:
Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα  (4Χ4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού (τεμ. 7). Πρόκειται για πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4). Κύριο έργο τους είναι η περιπολία δασικών εκτάσεων και η άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών στο ξεκίνημά τους, καθώς και η μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών. Ο θάλαμος οδήγησης θα φέρει δύο θύρες  και θα έχει ικανότητα μεταφοράς ενός ακόμη μέλους πληρώματος πλέον του οδηγού. Θα διαθέτουν αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα και δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων.
Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού (τεμ. 8). Πρόκειται για πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού, χωρητικότητας 4.000 λίτρων και 300 λίτρων αντίστοιχα. Ο θάλαμος οδήγησης θα φέρει δύο θύρες και θα έχει ικανότητα μεταφοράς δύο ακόμη μελών πληρώματος πλέον του οδηγού.
Κύριο έργο τους είναι η δασοπυρόσβεση με αποτέλεσμα να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Θα διαθέτουν πρόσθετο-κατάλληλο εξοπλισμό για να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Π..Σ. Σύμφωνα με το EN-1486-1 θα κατηγοριοποιούνται στην κατηγορία 3: παντός εδάφους. Βοηθητικά διπλοκάμπινα ημιφορτηγά οχήματα, (4Χ4) τύπου pick up, (τεμ. 7).
Πρόκειται για  οχήματα (4Χ4) τύπου pick up με δυνατότητα  μεταφοράς πέντε ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και καρότσα για μεταφορά εξοπλισμού, η οποία θα διαθέτει θύρα στην οπίσθια πλευρά του οχήματος. Η μεικτή έμφορτη μάζα του οχήματος θα είναι μεγαλύτερη ή ίση από 2.500 kg και έως 3.500 kg.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass