«Αδικία με τη δωρεά Νιάρχου»

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2020 15:01

«Να διορθωθεί η αδικία που γίνεται με τη «δωρεά Νιάρχου» ζητούν οι τραυματιοφορείς αλλά και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς κατά της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση «δεν μπορούν να κατανοήσουν την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει μόνο Νοσηλευτές, Ιατρούς και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας (μάλιστα γνωρίζουν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία οι καθαρίστριες είναι από εταιρείες και τους είπαν ότι για τον λόγο αυτό τους πετάνε εκτός τώρα) την ώρα που γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εμπλεκόμενες (τραυματιοφορείς σε καθημερινή βάση έδιναν τη μάχη με το άγνωστο αλλά και το γνωστό περιστατικό Covid-19, οι βοηθοί θαλάμου, οι νοσηλεύτριες που συμμετείχαν σε όλες τις διασωληνώσεις, οι ακτινολόγοι και φυσιοθεραπευτές που έρχονταν σε άμεση επαφή με τα περιστατικά και έρχονται αφού ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 8 θετικά κρούσματα στο λοιμωδών, το προσωπικό των ΤΕΠ που ήταν κάθε μέρα στην φωτιά κ.λπ.), αλλά και την αντιμετώπιση που έχουν από τους υπεύθυνους που έχουν αναλάβει να αναπαράγουν και να αποστείλουν τις αιτήσεις. Με ποιο δικαίωμα και με ποιο σκεπτικό πετούν έξω όλους αυτούς και λειτουργούν με στοχευμένες κινήσεις;
Όσο για τη διαδικασία των αιτήσεων υπήρχαν παρατυπίες ως προς τον χρόνο αντίδρασης. Δόθηκαν δύο μέρες, ενώ έπρεπε να δώσουν το δικαίωμα των πέντε ημερών όπως αναγράφει το έγγραφο με κίνδυνο να μην δίνεται ο σωστός χρόνος αντίδρασης ως προς την ολοκλήρωση της αίτησης. Εκτός αυτού έχουν βάσιμες πληροφορίες ότι μπήκαν μέσα σ’ αυτήν τη διαδικασία και νοσοκομεία, τα οποία δεν ήταν καν σημεία αναφοράς. Γι’ αυτό και θεωρούν ότι δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση από την αρχή και καμία αίσθηση δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα να διαιρέσουν τους συναδέλφους χωρίς να έχουν το δικαίωμα».
Για τους παραπάνω λόγους χθες έγινε πανελλήνια κινητοποίηση τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία αναφοράς από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass