Απονομή διπλωμάτων στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2020 15:07

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με την απονομή των διπλωμάτων Europass ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ του Επαγγελματικού Λυκείου

Φαρσάλων (δράση KA1 ‘’Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης’’) με τίτλο “ Η θεωρία στη πράξη: Επαγγελματική Κατάρτιση και Πρακτική σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ”.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση ανασκόπησης και απολογισμού του προγράμματος κινητικότητας και να μεταφέρουν στον Σύλλογο Διδασκόντων τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Εκτός των άλλων, στους μαθητές απονεμήθηκε πιστοποίηση γνώσεων Europass Mobility και θα έχουν τη δυνατότητα, έτσι, να δημιουργήσουν ένα Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Σημείωμα.
Το πρόγραμμα αφορούσε στην επαγγελματική ανάπτυξη 16 μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων στις ειδικότητες Τεχνικός Οχημάτων του τομέα Μηχανολογίας (8 μαθητές) και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής του τομέα Πληροφορικής (8 μαθητές). Η κινητικότητα των μαθητών πραγματοποιήθηκε από 17/11/2019 μέχρι 02/12/2019 στην πόλη Povoa de Varzim της Πορτογαλίας (περιοχή Πόρτο) όπου και πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση – κατάρτιση σε επιχειρήσεις της ειδικότητάς τους. Τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μετέφεραν στη συνέχεια στον χώρο του σχολείου, όπου και ενσωματώθηκαν οι καλές πρακτικές στο εργαστηριακό μέρος των μαθημάτων ειδικότητάς τους.
Το πρόγραμμα κατάρτισης σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων μαθητών, με στόχο να λάβουν τις εξειδικευμένες γνώσεις, τις προσλαμβανόμενες πρακτικές δεξιότητες και στάσεις που απαιτούνται από τα προγράμματα σπουδών των ειδικοτήτων τους, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικοί και ικανοί να διεκδικήσουν και να πετύχουν την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας, αποκτώντας μία πρώτη εργασιακή εμπειρία πάνω στην ειδικότητά τους σε μία άλλη ευρωπαϊκή πόλη και σε διαφορετικά ευρωπαϊκά εργασιακά περιβάλλοντα.
Εκτός της απόκτησης επαγγελματικών γνώσεων μέσω της κατάρτισης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον πολιτισμό της Πορτογαλίας, με πολιτιστικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Πόρτο, Μπράγκα, Γκιμαράες και Λισαβόνα.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών – ΙΚΥ, Εθνικός Φορέας) κάλυψε όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων όπως έξοδα μετακίνησης, διαμονής, πλήρους διατροφής, κατάρτισης, ασφαλιστικής κάλυψης, προετοιμασίας αλλά και διάχυσης των αποτελεσμάτων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass