Κάμερα και φώτα στο Δέλτα του Πηνειού

ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2020 21:02

Του Κώστα Γκιάστα

Μπορεί ο κορονοϊός και τα περιοριστικά μέτρα για τη μη εξάπλωσή του να πήγαν πίσω όλες τις δράσεις τους,

όμως σε καμία περίπτωση δεν έκοψαν κάτι από τη διάθεσή τους. Ο λόγος για τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων του Κάτω Ολύμπου, που το τελευταίο διάστημα ανεβάζουν... στροφές για να μπορούν να ξεκινήσουν με ασφάλεια τις δραστηριότητές τους.
Ωστόσο, η γιορτή του Περιβάλλοντος μπορεί να μην γιορτάστηκε με τον τρόπο που γίνεται κάθε χρόνο, ωστόσο τα μέλη του συλλόγου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τον Δήμο Τεμπών είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν την παραλία από τα σκουπίδια συγκεντρώνοντας μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων από τον χώρο. Με αφορμή αυτήν τη δράση αναδείχθηκαν επεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον χώρο και τις εξήγησε στην «Ε» ο πρόεδρος κ. Γιώργος Κοκκώνης λέγοντας ότι «το πρώτο και σημαντικότερο είναι πως τοποθετήθηκε κάμερα στην περιοχή που δείχνει πώς είναι πάντα η κατάσταση στη θάλασσα σχεδόν μπροστά από το Δέλτα. Είναι μια κάμερα που αφορά μόνο στα μέλη του Συλλόγου και πριν ξεκινήσουν από κάθε σημείο γνωρίζουν τι καιρικά φαινόμενα θα αντιμετωπίσουν». Βέβαια, η τεχνολογία παρέχει αυτήν τη δυνατότητα τα τελευταία χρόνια, όμως, σύμφωνα με τον κ. Κοκκώνη, επειδή τα τοπικά φαινόμενα δεν μπορούσαν να αποτυπωθούν με ιδιαίτερη ευστοχία η συγκεκριμένη κάμερα θα δίνει το πλεονέκτημα στο κάθε μέλος να γνωρίζει λεπτομέρειες.
Παρεμβάσεις έγιναν και στο σημείο όπου πέφτουν οι βάρκες στο ποτάμι στο ύψος του Δέλτα του Πηνειού. Στις εκβολές το Δ.Σ. του Συλλόγου ολοκλήρωσε με τη βοήθεια του δημάρχου Τεμπών την προέκταση της προβλήτας και επιδιόρθωσε και τη «γλύστρα» των σκαφών. «Ήταν πράγματα που έπρεπε να γίνουν, καθώς τώρα μετά από καιρό όλοι θα σπεύσουν να επιστρέψουν στα χόμπι τους και τις συνήθειές τους» επισημαίνει ο πρόεδρος.
Στην περιοχή ως γνωστόν υπάρχουν και κάποια νησάκια που έχουν δημιουργηθεί με το πέρασμα των ετών. Πάνω σε αυτά ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων θα τοποθετήσει φώτα με σκοπό να μπορούν οι ψαράδες ερχόμενοι από τη θάλασσα κατά τις νυχτερινές ώρες να εντοπίζουν με ακρίβεια το σημείο όπου εκβάλλει ο Πηνειός ποταμός. «Είναι παρεμβάσεις που ακούγονται μικρές, όμως να γνωρίζετε πως για εμάς τους ψαράδες είναι πολύ σημαντικές και μας βοηθούν στην καθημερινή μας ενασχόληση» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου.
* Τέλος, στον κύκλο των μελών του Συλλόγου έχει συζητηθεί και μια ιδέα που προήλθε από την πλευρά του περιφερειακού συμβούλου κ. Θανάση Παιδή και αφορά στην ονοματοδοσία των νησίδων με στόχο την καλύτερη ανάδειξη και προβολή τους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass