«Εις πολλά έτη Δέσποτα»

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ -ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2020 21:01

Πλήθος κόσμου και τοπικών αρχόντων προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου

χθες το πρωί, αλλά και το απόγευμα στο Επισκοπείο, προκειμένου να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε χθες το πρωί η αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, ενώ τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας, τίμησαν με την παρουσία τους συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Παρέστησαν ακόμα και ευχήθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και οι επικεφαλής των τοπικών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ε.Δ.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, αναφερθείς στον βίο του Αγίου, τονίζοντας ότι ο Άγιος έθεσε με τη σειρά του τις βάσεις για τα Ιερά Κοινόβια, ανδρικά και γυναικεία, ενώ υπήρξε ο κατ’ εξοχήν ερμηνευτής της Αγίας Γραφής και σε όλη του τη ζωή φάνηκε καθαρά πώς η Θεία Χάρις αλλοιώνει τον άνθρωπο και τον οδηγεί σε υψηλές πνευματικές καταστάσεις.
Προ της απολύσεως ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους πάντες για την τιμητική παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να διακατέχεται από τον πόθο του Αγίου Ιερωνύμου, προτρέποντάς τους να μελετάνε τον λόγο του Κυρίου μας και να ξέρουν να διακρίνουν ότι πιο πάνω από κάθε γνώση είναι η θεογνωσία.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Το απόγευμα στο Επισκοπείο ευχήθηκαν διά ζώσης στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ιερώνυμο και οι Μητροπολίτες Καρπενησίου Γεώργιος και Κίτρους Γεώργιος. Αρκετοί ήταν και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, οι οποίοι προσήλθαν στο Επισκοπείο για να ευχηθούν από κοντά στον Μητροπολίτη. Μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λιούπας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρ. Καραλαριώτου με συμβούλους της παράταξης, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτης κ.ά.
Γ.Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass