Αντίσταση στην καταστροφική επέλαση του κεφαλαίου

ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΛΕΙ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 17:31

«Η βάρβαρη καταστολή των χιλιάδων διαδηλωτών από τα ΜΑΤ το Σάββατο 13 Ιούνη έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο, που διαδήλωναν ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής srf.

Τα δακρυγόνα σε παιδιά και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, το ξυλοκόπημα και οι προσαγωγές, οι επιθέσεις έξω από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας και τα δικαστήρια στους αλληλέγγυους των συλληφθέντων, αποκαλύπτουν τι εννοούν το σύστημα και η κυβέρνηση της ΝΔ που το υπηρετεί για επιστροφή στην «κανονικότητα». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση της ΝΔ με νόμους και ρυθμίσεις φορτώνει τα βάρη της κρίσης του συστήματος στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας, και ενισχύει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο με χρηματοδοτήσεις και χαριστικές πράξεις. Σήμερα και μετά την ψήφιση του νέου νόμου για το περιβάλλον, η πολιτική «όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο» μπαίνει στην ημερήσια διάταξη σε κάθε περιοχή της χώρας. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και όλος ο κρατικός μηχανισμός της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μας λένε ότι για να μην χάσουν οι εργάτες της ΑΓΕΤ-Lafarge τη δουλειά τους πρέπει το εργοστάσιο να χρησιμοποιεί σαν καύσιμο σκουπίδια που μολύνουν τον αέρα και προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας και απειλούν τη ζωή μας. Μας λένε ότι πάμε κόντρα στην τεχνολογική πρόοδο και την «ανάπτυξη» και ότι πρέπει να αποδεχτούμε την καταστροφική τους πολιτική χωρίς αντιστάσεις και αγώνες, αλλά με συναίνεση και υποταγή. Τους απαντάμε ότι η πολιτική τους, η τεχνολογία τους και η «ανάπτυξή» τους φέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση και βρομάνε καρκίνο. Και δηλώνουμε ότι δεν σκοπεύουμε να θυσιαστούμε στον βωμό του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass