Βγαίνει από την καραντίνα ο Αμπελώνας

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ * 4 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 1 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2020 15:00

Το τέλος της «καραντίνας» στον Αμπελώνα προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφερε ότι η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί και ως εκ τούτου δε θα τελούν σε καθεστώς ειδικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στον Αμπελώνα μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, οπότε εκτιμάται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.
Η χθεσινή αποστροφή του κ. Χαρδαλιά έχει ως εξής:«Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Χώρες που τα είχαν πάει καλά στην πρώτη φάση της πανδημίας, όπως το Ισραήλ και η Νέα Ζηλανδία βρίσκονται αντιμέτωπες ξανά με ένα δεύτερο κύμα. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη. Αύξηση κρουσμάτων έχουμε και στην Ελλάδα. Και τα περιμέναμε. Βλέπουμε άνοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Και η άνοδος αυτή προκύπτει από τη διασπορά του ιού. Προκειμένου να σταματήσουμε την εξάπλωση της πανδημίας παρακολουθούμε την εικόνα της κάθε περιοχής και αντιδρούμε σε κάθε διαφοροποίηση των δεδομένων. Για παράδειγμα οι περιφερειακές ενότητες Χανίων, Χαλκιδικής, η Πάρος, η Αντίπαρος και η Μύκονος έχουν τεθεί, λόγω της επιδημιολογικής τους εικόνας, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Στον Πόρο και τον Αμπελώνα Λάρισας, η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί με αποτέλεσμα να μην τελούν πλέον σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, αλλά να είναι σε κατάσταση επιδημιολογικής παρατήρησης».
ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στο μεταξύ σύμφωνα με την ενημέρωση από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, η εικόνα των κρουσμάτων στο γεωγραφικό διαμέρισμα έχει ως εξής:
- Στην περιοχή των Τρικάλων:
Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid-19. Και τα 3 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές παλαιότερου κρούσματος (22/08/2020).
- Στην περιοχή της Λάρισας:
Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19. Πρόκειται για στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (22/08/2020).
* Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι.
Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass