«Καρφί» του κορονοϊού στην Ελασσόνα

Σε καραντίνα η ομάδα βόλεϊ γυναικών της Ελασσόνας, όπως και προπονητές και αθλούμενοι του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας - Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργία τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου - Ποια τμήματα τάξεων Σχολείων θα παραμείνουν κλειστά μετά το κρούσμα σε γυμναστή - Αυξήθηκαν στα 15 τα κρούσματα στον νομό Λάρισας

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2020 15:15

Στα 15 ανήλθαν χθες τα διεγνωσμένα κρούσματα νοσούντων από κορονοϊό στον νομό Λάρισας, με την αύξηση των κρουσμάτων και σε τοπικό επίπεδο να σημαίνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές που, μετά από σύσκεψη προχθές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισαν να αναδιοργανώσουν τις παρεμβάσεις τους προκειμένου να περιορισθεί η διασπορά της νόσου.


Το ενδιαφέρον των υγειονομικών αρχών αυτήν τη φορά εστιάζει στην Ελασσόνα μετά και τη θετική διάγνωση στον κορονοϊό, 8 μαθητριών - αθλητριών της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, του προπονητή και του συνοδού της ομάδας, με τον δήμαρχο Ελασσόνας, Νίκ. Γάτσα, να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς όλους και ειδικά στις επαφές των κρουσμάτων «που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα».
Εκτός από την ομάδα βόλεϊ γυναικών της Ελασσόνας, σε καραντίνα για 14 ημέρες αναμένεται να τεθούν όσοι προπονητές και αθλούμενοι του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελασσόνας - σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ - χρησιμοποίησαν το Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και συνδέονται με τις ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου - Ένωσης Ελασσόνας (ΓΣΕΕ), ο οποίος Σύλλογος ανακοίνωσε την αναστολή - μέχρι νεωτέρας - λειτουργίας τμημάτων, μπάσκετ και βόλεϊ. Με αφορμή και τη διάγνωση κορονοϊού σε γυμναστή, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κλείνουν από σήμερα και για 14 ημέρες, τμήματα σε Δημοτικά Σχολεία, της Ελασσόνας, του Ευαγγελισμού και του Σαρανταπόρου.

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Αναλυτικότερα το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες 15 νέα κρούσματα Covid-19 στον νομό Λάρισας. Διευκρινίζοντας ότι «10 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε αθλητικό σωματείο στην περιοχή της Ελασσόνας και προέκυψαν εννέα κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (15/10/2020) – (16/10/2020) και προέκυψαν ένα κατόπιν ιχνηλατήσεως, ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας. Τέλος, 2 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας».

«ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΠΑΝΤΟΥ»
Στην Ελασσόνα τώρα, αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην πόλη της Ελασσόνας απευθύνει ο δήμαρχος Νίκ. Γάτσας μετά την αλληλουχία κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που παρουσιάστηκε χθες μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου «από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν στην Ελασσόνα 9 κρούσματα του νέου κορονοϊού, τα οποία ανήκουν σε αθλητική ομάδα της πόλης.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός, ενημέρωσε τηλεφωνικά πριν από λίγο τον δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Ν. Γάτσα και ζήτησε να φροντίσει ο Δήμος για την απολύμανση του δημοτικού γυμναστηρίου. Τα 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα προέκυψαν μετά από δειγματοληψία του ΕΟΔΥ το πρωί του Σαββάτου και έχουν τεθεί ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό από την περασμένη Τετάρτη.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, σημειώνοντας: «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος και η μετάδοση πολύ πιθανή. Όσοι παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού».

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
Από τον Δήμο Ελασσόνας ανακοινώθηκε επίσης ότι, «σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι προπονητές και αθλούμενοι χρησιμοποίησαν τον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας θα πρέπει να τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες από την ημέρα που εισήλθαν τελευταία φορά στον χώρο, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και συνδέονται με τις ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ του ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γυμναστικό Σύλλογο Ένωση Ελασσόνας, αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ του αθλητικού σωματείου μέχρι νεωτέρας.
Παρακαλούνται όσοι χρησιμοποίησαν το Κλειστό Γυμναστήριο την τελευταία εβδομάδα να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και να μη συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες κατά το κρίσιμο διάστημα».

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Από τον Δήμο Ελασσόνας ανακοινώθηκε τέλος ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες τα παρακάτω τμήματα τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, λόγω εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού σε καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας τέσσερα τμήματα: Α1, Α2, Β2 και Ε2. Στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού Ελασσόνας ένα τμήμα: Ε' τάξη. Στο Δημοτικό Σχολείο Σαρανταπόρου ένα τμήμα: Μονοθέσιο.
Αργά χθες βράδυ ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Δευτέρα και έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου τα παρακάτω τμήματα τάξεων του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας και του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού στα τμήματα αυτά.
Στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας πέντε τμήματα: Α2, Α3, Β3 Γενικής Παιδείας, Β’ Ανθρωπιστικών, Β’ Γαλλικών. Στο 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας δύο τμήματα: Γ2 και Γ3.
Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών να κρατήσουν τα παιδιά σε κατ' οίκον περιορισμό, να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή τους σε άλλες δραστηριότητες κατά το κρίσιμο αυτό διάστημα.
Ο Δήμος Ελασσόνας παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει διαρκώς για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των υπολοίπων δημοτικών εγκαταστάσεων με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoselassonas.gr και στη σελίδα του Δήμου στο facebook» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε ό,τι αφορά τέλος την υπόλοιπη Θεσσαλία από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, ανακοινώθηκε ότι στην περιοχή του Βόλου καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19 (εξετάστηκε στο Γ.Ν. Βόλου κατόπιν συμπτωμάτων) και στην περιοχή της Καρδίτσας, καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19 (εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωμάτων).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass