Ο Δήμος πήρε ...σκούπα και φαράσι!

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ, ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ, ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΩΘΡΑ... ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ *Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΟΥΤΣΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2020 21:02

Της Λένας Κισσάβου

Επιχείρηση «σκούπα», με όλες τις δυνάμεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας, έχει ξεκινήσει

στις συνοικίες της Λάρισας. Η δράση που συντονίζεται από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Ζαούτσο, συγκεντρώνει όλα τα μέσα καθαριότητας που διαθέτει η υπηρεσία, σε ένα σύνολο εργασιών, που ξεκινά από την αποκομιδή απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων και καταλήγει στην απολύμανση. Το δε προσωπικό της υπηρεσίας εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο, δίνοντας έναν συνεχή αγώνα δρόμου με τον χρόνο, για να «γυαλίσει» την πόλη.
Ο προγραμματισμός της επιχείρησης περιλαμβάνει συγχρονισμένες δράσεις μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο οποίο απαιτείται και η συνεργασία των πολιτών.
«Δεν μπορεί τη μία μέρα να μαζεύουμε σε μια συνοικία με φορτωτή και φορτηγό όλα τα ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, καναπέδες, καρέκλες, τραπέζια, μπάζα κ.ά.) που είναι πεταμένα σε διάφορα σημεία της (δίπλα στους κάδους, σε γωνίες οικοπέδων κ.ά.) και την άλλη μέρα, στους ίδιους χώρους που έχουμε καθαρίσει, να βλέπουμε ξανά νέα ογκώδη σκουπίδια...» τονίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος, που βρίσκεται μαζί με τα συνεργεία καθαριότητας στις συνοικίες σε κάθε αποστολή τους, επιβλέποντας και κατευθύνοντας τη δράση καθαριότητας.
Ο κ. Ζαούτσος αναφέρει επίσης ότι «ένα ποσοστό πολιτών δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της υπηρεσίας καθαριότητας, να βοηθήσει το έργο της» και συγκεκριμένα σημειώνει: «Καλούμε τους δημότες της συνοικίας που εργάζονται κάθε φορά τα συνεργεία, να διευκολύνουν τη διέλευση και το έργο των σαρώθρων και των υδροφόρων οχημάτων, απομακρύνοντας τα ιδιωτικά τους οχήματα μόνο για λίγες ώρες, από τις 8:00 π.μ. έως και τις 12:30 μ.μ. από συγκεκριμένους δρόμους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, πάντα βρίσκουμε τέτοια εμπόδια, που δεν βοηθούν να ολοκληρώσουμε σωστά τις εργασίες καθαριότητας...
Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για την καλύτερη ενημέρωσή τους, θα αναρτήσουμε σε πλατείες και κεντρικά σημεία των συνοικιών, μία μέρα πριν προχωρήσουμε στις εργασίες καθαριότητας, τις οδούς που απαιτείται να είναι άδειες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ελπίζοντας στη συνεργασία τους...».
Αναλυτικότερα, για τη δράση και τη δύναμη που ενεργοποιείται στις επιχειρήσεις, ο αντιδήμαρχος μάς είπε: «Χωρίζουμε σε περιοχές κάθε συνοικία, στις οποίες η επιχείρηση καθαριότητας διαρκεί δύο μέρες.
Την πρώτη μέρα γίνεται αποκομιδή μεγάλων ογκωδών σκουπιδιών, με φορτωτή και φορτηγό, καθώς και αποκομιδή οργανικών σκουπιδιών από τους κάδους. Ταυτόχρονα, τα απορριμματοφόρα ακολουθεί όχημα πλυντήριο που πλένει τους κάδους.
Την επομένη, βρίσκονται στην περιοχή που έχουμε οριοθετήσει, δύο σάρωθρα, δύο υδροφόρες, μία υδροφόρα τύπου «πάπια» και δεκατρία άτομα προσωπικό της καθαριότητας, που πεζοί καθαρίζουν με φτυάρια, σκούπες και τις υδροφόρες, τις πλατείες τους κοινόχρηστους χώρους και τους δρόμους, μέχρι και τα ρείθρα. Μαζεύουν φύλλα, χώματα, σκουπίδια...
Η καθαριότητα ολοκληρώνεται με την υδροφόρα που κάνει και απολύμανση». Μέχρι σήμερα η «επιχείρηση σκούπα» έχει καθαρίσει τις συνοικίες Πυροβολικά και Ανθούπολη, συνεχίζει αυτήν την περίοδο στη συνοικία Χαραυγή και από την ερχόμενη εβδομάδα η δράση της μεταφέρεται στη Νέα Πολιτεία και στο Αβέρωφ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass