Διακρίθηκαν σε διαγωνισμό οργώματος στην Αβερώφειο

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2020 21:00

Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τους το θεωρητικό και εργαστηριακό υπόβαθρο καθώς

και τις γνώσεις που αποκομίζουν καθημερινά στη σχολή, 8 σπουδαστές του Τμήματος Γεωργικών Μηχανημάτων της Αβερωφείου ΕΠΑΣ Λάρισας, επιδόθηκαν στην πρακτική άσκηση του οργώματος με γεωργικούς ελκυστήρες, επιδεικνύοντας άριστα αποτελέσματα όπως φάνηκε και από τις συμμετοχές τους.
Η πρωτοβουλία που ονομάστηκε «Διαγωνισμός Οργώματος» ανήκει στους ίδιους τους μαθητές που με την αρωγή των καθηγητών και της διευθύντριας κ. Ευαγγελίας Σιώκη, προσπάθησαν να αναβιώσουν τον θεσμό αυτό. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ήταν οι σπουδαστές: Γεώργιος Καραφυλλίδης, Νικόλαος Κουτούκας, Νικόλαος Μήτσου-Φλώρος, Γεώργιος Σταμουλάκης, Νικόλαος Τανός, Δημήτριος Τασιούλας, Νικολαος Τσιγάρας, και Νικόλαος Φάσσας.
Οι διαγωνιζόμενοι βαθμολογήθηκαν για τις επιδόσεις τους σε 10 κριτήρια σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, από επιτροπή έμπειρων καθηγητών αποτελούμενη από τους Νικόλαο Τσουλούφα, Γεράσιμο Μυλωνά, Τάσο Γεωργιάδη, Παρασκευή Γρυπάρη και Νικόλαο Φωτερή, οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα της «Γεωργικής Τεχνικής» και των «Γεωργικών Μηχανημάτων». Τα κριτήρια, με τα οποία βαθμολογήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι ήταν: Είσοδος και έξοδος οργώματος, βάθος οργώματος (25-35 cm), ομοιομορφία βάθους οργώματος, καθαρή αυλακιά, κάλυψη καλαμιάς - χόρτων, στρώσιμο εδάφους, κλείσιμο χωραφιού - αυλακιάς, εικόνα χωραφιού από τρία σημεία, χρόνος διαγωνισμού, ενδιαφέρον-προσπάθεια διαγωνιζόμενου.
Οι σπουδαστές που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία ήταν 1ος ο Δημήτριος Τασιούλας, 2ος ο Νικόλαος Τσιγάρας και 3οι οι οι Γεώργιος Σταμουλάκης και Νικόλαος Φάσσας με ισοβαθμία. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε από τον κ. Τσουλούφα Νικόλαο, καθηγητή του Τμήματος Μηχανημάτων, την κα Μαρία Κλεισιάρη, πρώην διευθύντρια της Σχολής και τον περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Μπίλλη.                          

  Γ.Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass