Νέοι αγωγοί ύδρευσης 40 χλμ. στη Λάρισα

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΛ -ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ -ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥΣ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2020 15:01

Από τη συνοικία της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε το μεγάλο έργο των εργασιών αντικατάστασης

παλαιών αγωγών ύδρευσης, που υλοποιεί η ΔΕΥΑΛ σε τέσσερις συνοικίες της πόλης. Ειδικότερα, το έργο αφορά στην αντικατάσταση των παλιών αγωγών ύδρευσης στη Νέα Σμύρνη, την Ανθούπολη, τη Φιλιππούπολη και τους Λαχανόκηπους.
Συνολικά, θα αντικατασταθούν 40 χλμ. δικτύου ύδρευσης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των συγκεκριμένων συνοικιών να απολαμβάνουν ποιοτικότερο νερό και με περιορισμό των διαρροών, αφού το παλιό δίκτυο θα αντικατασταθεί από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς.
Ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν νέες παροχές ύδρευσης με αγωγούς από πολυαιθυλένιο. Στα έργα της Νέας Σμύρνης βρέθηκε το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Δ. Μαβίδη, τον γενικό διευθυντή Δ. Σαββοργινάκη, τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ Α. Ζαχίδου και τους επιβλέποντες μηχανικούς Κ. Νάκου, Ελ. Μακρίδου και Γ. Καχριμανίδη. Ειδικότερα στη συνοικία Ν. Σμύρνης το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, και για το οποίο ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, είναι προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Το σύνολο των δικτύων ύδρευσης που θα αντικατασταθούν στη συνοικία είναι 16.160μ.
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν εργασίες στη συνοικία των Λαχανόκηπων, για την αντικατάσταση 3.500μ. δικτύου ύδρευσης.
Ακολουθούν εργασίες αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στις συνοικίες Ανθούπολη για μήκος 8.850μ. και στη Φιλιππούπολη για μήκος 11.750μ.
Το συμβατικό ποσό του έργου είναι 3.901.290,17 € εκ των οποίων 3.000.000 € από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ( πρώην «Φιλόδημος Ι») και 901.2090,17 € από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ.
Σημειώνεται ότι η αλλαγή του δικτύου συνοδεύεται με πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων. ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ
Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. συνεχίζει με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λάρισας. Έχει ήδη κατατεθεί αίτηση και τεχνικά δελτία για χρηματοδότηση στην πρόσκληση ΑΤ01 Υποδομές Ύδρευσης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και υδρομέτρων. Τα προτεινόμενα νέα έργα και η προμήθεια αφορούν:
- Την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης και των παροχών στις συνοικίες Αγιος Αθανάσιος και Πυροβολικά του Δήμου Λαρισαίων συνολικού μήκους 23.023μ.
- Την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης και των παροχών στις συνοικίες Λειβαδάκι, Αγιος Θωμάς και Ηπειρώτικα του Δήμου Λαρισαίων συνολικού μήκους 22.215μ.
- Την αναβάθμιση των αγωγών μεταφοράς νερού των Α (Γιάννουλης) και Β (Αμπελώνα) ομάδων γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΛ, συνολικού μήκους 8.413μ.μ.
- Την αντικατάσταση είκοσι χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα δύο (20.382) Υδρομετρητών, με νέους ψηφιακούς, σε περιοχές όπου έχει εκσυγχρονιστεί το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ, καθώς και την προμήθεια, εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματου δικτύου ευρείας εκπομπής και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Low Power Wide Area Network -LPWAN), για την ασύρματη μεταφορά των δεδομένων των υδρομετρητών στις υποδομές της ΔΕΥΑΛ, μέσω της ανάπτυξης και παραμετροποίησης των απαιτούμενων εφαρμογών λογισμικού.ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ
Το σχέδιο της επένδυσης σε έργα υδροδότησης και ιδιαίτερα στις αντικαταστάσεις των παλαιών δικτύων ύδρευσης στην πόλη έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διαρροών λόγω θραύσης, τον εξορθολογισμό λειτουργίας των δικτύων διανομής, την αναβάθμιση της ποιότητας υδροδότησης των κατοίκων καθώς και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της Επιχείρησης, αφού η ποσότητα του νερού που θα αντλείται θα είναι μικρότερη και κατ’ επέκταση οι δαπάνες άντλησης, επεξεργασίας, διανομής του νερού θα είναι μειωμένες. Τα περιβαλλοντικά οφέλη προκύπτουν από το γεγονός ότι πλέον με τη χρήση των νέων δικτύων θα περιοριστούν σημαντικά οι διαρροές τους με αποτέλεσμα η κατανάλωση του πόσιμου νερού να μειωθεί, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα από υπεράντληση και εξάντληση των φυσικών πόρων. Οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων στην οποία αντικαθίστανται τα δίκτυα αναβαθμίζονται σημαντικά, αφού η ποιότητα του υλικού από το οποίο αποτελείται το δίκτυο είναι κατά πολύ ανώτερη των ήδη υπαρχόντων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass