Στις 9 Δεκεμβρίου ανοίγει το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» στη Θεσσαλία

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 34 ΕΚΘΕΤΩΝ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Η Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΔΟΥΚΟΥ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2020 21:02

«Ποδαρικό», πανελλαδικά, έκανε χθες από τη Λάρισα η παρουσίαση του

νέου προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», ενώ το απόγευμα εγκαινιάστηκε η ανάλογη έκθεση στην Κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή εκθετών που έχουν αναπτυχθεί σε 34 περίπτερα. Την έκθεση εγκαινίασε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως λόγω της πανδημίας τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μόνο με τους εκθέτες, χωρίς κοινό, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.
Τονίζεται πως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», ξεκινά για τους ενδιαφερόμενους στις 30 Νοεμβρίου, ενώ στη Θεσσαλία πρόκειται να ανοίξει στις 9 Δεκεμβρίου. Η εν λόγω έκθεση συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, ενώ αυτή θα διαρκέσει έως και την προσεχή Κυριακή. Στην έκθεση συμμετέχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κουφώματα, τη θερμομόνωση, στη θέρμανση, την ψύξη και τη σκίαση, το ζεστό νερό χρήσης με ΑΠΕ, την ενεργειακή αυτονομία, τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το smart home και τις υπηρεσίες που αφορούν στις πολυκατοικίες.

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Νωρίτερα η γ.γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Λάρισας όπου και την υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτ. Γιαννακοπουλος, ενώ σε σύσκεψη που ακολούθησε ενημερώθηκε τόσο από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου όσο και από τον περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, τον αντιδήμαρχο κ. Ντίνο Διαμάντο και τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Νίκο Παπαγεωργίου για τις πρωτοβουλίες αλλά και τα προβλήματα των επιχειρήσεων στον νομό αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία. Πρέπει να τονιστεί πως η δράση προβολής «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» είναι η πρώτη διοργάνωση του Επιμελητηρίου η οποία μέσα από οργανωμένα πενθήμερα events, επιδιώκει να φέρει σε άμεση επαφή καταναλωτές της Π.Ε. Λάρισας με τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο καθώς και έμπειρους τεχνικούς.

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στην ομιλία της προς τους φορείς η κ. Σδούκου ανέπτυξε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης όπως το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι για κάθε 1 εκατομμύριο ευρώ που επενδύεται στην εξοικονόμηση ενέργειας δημιουργούνται 25-40 νέες θέσεις εργασίας και ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα οδηγήσει στην υλοποίηση έργων ύψους 1,5 δισ. ευρώ το επόμενο δωδεκάμηνο, που θα τονώσουν την πραγματική οικονομία και ιδίως τον ευρύτερο οικοδομικό-κατασκευαστικό κλάδο.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα - συνέχισε- συγκαταλέγεται μεταξύ των δράσεων με έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα με άμεσο όφελος για τους πολίτες, αλλά και την απασχόληση, καθώς δημιουργεί άμεσα κύκλο εργασιών σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ιδίως μικρομεσαίους και μάλιστα σε κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Είναι ένα “win-win” πρόγραμμα, τόνισε, στο οποίο κυριολεκτικά όλοι κερδίζουν. Βασική του αρχή είναι η εξοικονόμηση, καθώς η φθηνότερη κιλοβατώρα είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ, σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αυτή η κιλοβατώρα είναι και η πιο πράσινη, αφού δεν απαιτεί καμία παραγωγή, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, δεν απαιτεί δίκτυα μεταφοράς και διανομής».
Ειδική μνεία έκανε η κ. Σδούκου στο θέμα των πολυκατοικιών, καθώς «η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι οι πολυκατοικίες είναι η πιο δύσκολη περίπτωση. «Γι’ αυτό εισάγουμε μια δεύτερη κατηγορία παρεμβάσεων , οι οποίες αφορούν μόνο στους κοινόχρηστους χώρους και άρα δεν απαιτούν παρεμβάσεις στα επιμέρους διαμερίσματα.
Έχουμε προβλέψει ξεχωριστό προϋπολογισμό και ξεχωριστές ημερομηνίες για τις πολυκατοικίες και είμαι βέβαιη ότι και σε αυτό τον τομέα το νέο πρόγραμμα θα αποδειχθεί βελτιωμένο έναντι των προηγούμενων». Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη οι δήμαρχοι Τύρναβου Γιάννης Κόκουρας και Τεμπών Γιώργος Μανώλης.                 

Γ. ΠΕΤΡΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass