Η επιτομή της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στο διαδίκτυο

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΠΕΚ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2020 15:11

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου

για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας. Η μεγαλύτερη Γιορτή της Εκπαίδευσης, η κορυφαία εκπαιδευτική επιστημονική συνάντηση της Ελλάδας-αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά συνέδρια παγκοσμίως,-με περισσότερους από 2.000 συνέδρους – καθήλωσε για τρεις ολόκληρες μέρες το σύνολο – σχεδόν- του εκπαιδευτικού κόσμου της Ελλάδας, αλλά και Διεθνώς. Το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (https://synedrio.eepek. gr/el/), γεγονός – σταθμός, πλέον, για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας, διεξήχθη για 1η φορά εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ, www.eepek.gr) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν. Λάρισας, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας, της δράσης Τ4Ε, της Europe Direct, και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Βασικό σκοπό του Συνεδρίου αποτέλεσε η προώθηση ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου και ευρύτερων προβληματισμών μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας σχετικά με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε περισσότερες από 40 ομιλίες από ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένης αξίας (Ελληνικών, Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), καθώς επίσης και περισσότερες από 550 επίλεκτες εργασίες εκπαιδευτικών της Ελλάδας και άλλων χωρών, οι οποίες υποβλήθηκαν σε σύστημα τυφλής κρίσης από το σώμα των 700 περίπου κριτών αυξημένων προσόντων. Ως επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές, εμφανίστηκαν χρονικά οι: Θάνος Βερέμης, Erwin Bratengeyer, Σπύρος Παπαδάκης, Γιώργος Κακαρόντζας, Ελένη Τσιπά, Ιωάννης Μάζης, Παναγιώτης Καμπύλης, Huber Stephan Gerhard, Δημήτριος Γραμμένος, Πέλη Γαλίτη, Παναγιώτης Φυτσιλής, Mary Leou, Shelly Sanchez Terrell, Μανόλης Κουσλόγλου, Αντώνης Λιοναράκης, Paul Curzon, και Κάσδαγλη Στέλλα, οι οποίοι με τις ομιλίες τους κυριολεκτικά καθήλωσαν το πολυπληθές ακροατήριο που «πολιόρκησαν» τη ζωντανή μετάδοση του Συνεδρίου μέσω του Youtube.
Παράλληλα, αμείωτο ενδιαφέρον παρουσίασαν και τα 4 στρογγυλά τραπέζια συζήτησης.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αναστασία Γκίκα, η αντιπρύτανης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννα Λαλιώτου Δόκου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας-Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νικόλαος Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, και η μορφωτική ακόλουθος της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Jennifer Schueler. Tο συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π και Ε.ΔΙ.Π των ΑΕΙ, ερευνητές της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτές Ενηλίκων, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς επίσης και στελέχη που υπηρετούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη δημόσια, ιδιωτική, τυπική, άτυπη εκπαίδευση, κατάρτιση και διά βίου μάθηση, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι. Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π.Ε.Κ Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του σχετικά με την επίτευξη των στόχων του Συνεδρίου, παρά τις δυσκολίες του καινοτόμου αυτού διαδικτυακού εγχειρήματος, και επισήμανε τη σπουδαιότητα του μετασχηματισμού της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη μεγαλύτερη και ταχέως αναπτυσσόμενη Ελληνική Κοινότητα Μάθησης.
Επιπλέον, απηύθυνε σε όλους τους συνέδρους τις θερμές ευχαριστίες του Δ.Σ. της ΕΕΠΕΚ. Παράλληλα, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ειδικότερα προς τη γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασία Γκίκα, η βοήθεια, η συνεισφορά και η υποστήριξη της οποίας ήταν αμέριστη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass