«Κόβει» το νερό η ΔΕΥΑ Ελασσόνας

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ *Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 16:20

Με διακοπή της υδροδότησης σε οφειλέτες από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, προειδοποιεί η ΔΕΥΑ Ελασσόνας.


Δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρει: «Παρατηρείται το φαινόμενο μια μεγάλη ομάδα δημοτών να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και να μην ενδιαφέρεται καν γι’ αυτές, γι’ αυτό και καλεί τους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές που έχουν. Η ΔΕΥΑ Ελασσόνας σημειώνει πως διακοπές υδροδότησης δεν θα γίνουν στους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΕΛ αναφέρει:
«Μετά από σειρά ανακοινώσεων στην Ελασσόνα και τις κοινότητες του Δήμου, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ξεκινούν από την επιχείρηση οι διακοπές υδροδότησης στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν προσέλθει για την τακτοποίηση των οφειλών τους.
Κατανοούμε πλήρως τις συνθήκες ζωής των πολιτών και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ωστόσο, παρατηρείται το φαινόμενο, μία μεγάλη ομάδα δημοτών να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και να μην ενδιαφέρεται καν.
Η διακοπή υδροδότησης είναι το τελευταίο και μόνο μέσο που διαθέτουμε, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην κατανάλωση του νερού. Δικαιοσύνη γιατί, όπως είναι αντιληπτό, τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης - ομβρίων και του βιολογικού αφορούν στο σύνολο των πολιτών, αλλά καλύπτονται μόνο από τους συνεπείς καταναλωτές. Αυτό δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται. Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε διακοπές υδροδότησης. Και για αυτό καλέσαμε και καλούμε τους καταναλωτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΕΛ δεν θα κόψει το νερό στους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου. Δηλαδή οι πραγματικά μη έχοντες συμπολίτες μας δεν κινδυνεύουν από διακοπή υδροδότησης.
Καλούμε λοιπόν τους οφειλέτες, έστω και την τελευταία στιγμή πριν την επίσκεψη του συνεργείου, να διακανονίσουν την οφειλή τους και να αποφύγουν τη διακοπή».


ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Σε ανακοίνωση-δήλωση, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» κ. Ν. Ευαγγέλου, αναφέρει:
«Η παράταξή μας "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ", θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης, παρά το γεγονός ότι θα πρέπει όλοι οι δημότες να είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους, όπως άλλωστε γίνεται από την πλειοψηφία των κατοίκων της επαρχίας Ελασσόνας.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την πραγματικότητα και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία δέκα χρόνια λόγω της ύφεσης στην οικονομία αλλά και έναν νέο παράγοντα που ακούει στο όνομα πανδημία.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν πώς είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο περιβάλλον που βιώνουμε, η Δημοτική Αρχή να αποφασίζει να προχωρήσει σε ένα τόσο σκληρό μέτρο και να μην προχωρά σε άλλου είδους παρεμβάσεις, όπως περιστολή των εξόδων αλλά και νοικοκύρεμα της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της ΔΕΥΑΕΛ.
Η αδυναμία της να ρυθμίσει τα οικονομικά την οδηγεί σε απάνθρωπες τακτικές τις οποίες θα πληρώσουν τα φτωχά νοικοκυριά και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.
Θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι και όχι να στερήσει η Δημοτική Αρχή το πιο αναγκαίο και πολύτιμο αγαθό που είναι το νερό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass