Μέτρα στήριξης ζητούν οι ξενοδόχοι της Λάρισας

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2020 21:03

Αναμφίβολα η επικείμενη απαγόρευση των μετακινήσεων από και προς την Περιφερειακή Ενότητα

Λάρισας, από την ερχόμενη Δευτέρα, πλήττει και τον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που για ακόμα μία φορά βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Μπορεί τα μέτρα του επιπέδου 4, του επιδημιολογικού χάρτη του κορονοϊού -αυξημένης επικινδυνότητας - να μην προβλέπουν την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά παρόλα αυτά η απαγόρευση μετακινήσεων, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας για την επόμενη μέρα.
«Από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, η κατάσταση που σχηματίστηκε στον κλάδο μας, χαρακτηρίζεται από σύγχυση. Συγκεκριμένα, στα ξενοδοχεία της Λάρισας, έγιναν ακυρώσεις κρατήσεων δωματίων, ενώ παράλληλα έγιναν και νέες κρατήσεις» δηλώνει στην «Ε» η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας, κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου.
Σημειώνει άλλωστε πως «αυτήν τη χρονική περίοδο η περιοχή μας δεν είχε ποτέ τουριστική κίνηση» και πως «το μεγαλύτερο ποσοστό πελατών αποτελούν επαγγελματίες διαφόρων κλάδων που επισκέπτονται τη Λάρισα για δουλειές...», αλλά παρόλα αυτά «η ένταξη στο επίπεδο 4, έχει δημιουργήσει ανασφάλεια».
Η κ. Παπαϊωάννου υποστηρίζει πως «εκτός από το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζουν κατά γράμμα τα ξενοδοχεία, δεν έχουν λάβει ακόμη, καμία άλλη οδηγία, από θεσμικό φορέα, για την επόμενη μέρα και πώς θα είναι αυτή. Θα κλείσουμε;» και καταλήγει λέγοντας ότι η θέση όλων των ξενοδόχων πανελλήνια είναι «να στηριχθεί ο κλάδος από την Πολιτεία με επιδοτήσεις, προκειμένου να επιβιώσει και να αντισταθεί στον αφελληνισμό».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass