Αντιδράσεις για μετεγκατάσταση προσφύγων στο Κόκκινο Νερό

ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2020 15:02

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ανήσυχοι και αναστατωμένοι δείχνουν να είναι οι επαγγελματίες του Κόκκινου Νερού

για το ενδεχόμενο φιλοξενίας από κατάλυμα του παραλιακού τους οικισμού ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών. Πρόκειται ουσιαστικά για τα 38 αγόρια, ηλικίας 9 ως 17 ετών, που από τον Νοέμβριο του 2019 φιλοξενούνται σε κτιριακές εγκαταστάσεις μισθωμένης ξενοδοχειακής μονάδας της γειτονικής στο Κόκκινο Νερό Καρίτσας και που η σύμβαση φιλοξενίας τους λήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου.
Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Κόκκινο Νερό – κυρίως το καλοκαίρι είναι η αλήθεια, αφού τώρα σχεδόν τα πάντα είναι κλειστά σ’ αυτό – έχουν αποφασίσει να συγκεντρωθούν εκεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ώστε να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση την κατηγορηματική αντίθεσή τους στον ερχομό των νεαρών αυτών μεταναστών προβάλλοντας ως κύριο επιχείρημα το ότι η περιοχή τους θα υποβαθμισθεί τουριστικά από ένα τέτοιο γεγονός. Σε επικοινωνία μας με τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, μάς εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στο να φιλοξενηθούν αυτά τα παιδιά στο Κόκκινο Νερό.
Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, ο δήμαρχος βρέθηκε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου συζήτησε το θέμα με τον αρμόδιο ειδικό γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων Ευάγγελο – Απόστολο Κωνσταντίνου. Ο κ. Γκουντάρας επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως δεν πρέπει αυτά τα παιδιά να φιλοξενηθούν στο Κόκκινο Νερό λέγοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή αυτήν την εποχή ο οικισμός είναι άδειος από κόσμο, με κλειστά σπίτια, κλειστά καταστήματα, χωρίς ούτε καν ένα παντοπωλείο να είναι ανοιχτό, χωρίς σύνδεση μέσω ΚΤΕΛ με τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Αγιάς ή τη Λάρισα. Στάθηκε κυρίως, δηλαδή, στο γεγονός ότι αυτά τα παιδιά εάν έρθουν στον συγκεκριμένο οικισμό, θα αναγκαστούν να ζήσουν χωρίς καμία διέξοδο στην καθημερινότητά τους, απομονωμένα απ’ όλους σ’ ένα μέρος «νεκρό» καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με τον κ. Γκουντάρα, ο κ. Κωνσταντίνου έδειξε να συμμερίζεται αυτήν την τοποθέτηση και να την παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass