Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2020 15:06

20χρονη φοιτήτρια έβαλε τέλος στη ζωή της
ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣΤη θλίψη σκόρπισε το άγγελμα του θανάτου 20χρονης φοιτήτριας η οποία,

για λόγους που ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. Η 20χρονη Αθηναία που ζούσε μόνη της στη Λάρισα καθώς σπούδαζε σε τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λάρισας) είχε να δώσει σημάδια ζωής από προχθές το πρωί με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι δικοί της. Τη νεαρή φοιτήτρια αναζήτησε γονέας φιλικού της προσώπου και δυστυχώς τη βρήκε νεκρή στο διαμέρισμά της, αργά προχθές βράδυ έχοντας νωρίτερα βάλει τέλος στη ζωή της.

 

Δέκα νέοι διευθυντές σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας

Την τοποθέτηση δέκα διευθυντών σε ισάριθμες σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε η Διεύθυνση της Β/θμιας. Οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν υπηρεσία ως τις 3 Νοεμβρίου είναι οι ακόλουθοι:
- Αθανάσιος Παπαστεργίου (ΠΕ02) στο 9ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
- Νικόλαος Κουτσαυτίκης (ΠΕ03) στο 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
- Κων/νος Ζέρβας (ΠΕ11) στο 11ο Γυμνάσιο Λάρισας
- Κων/νος Ευαγγέλου (ΠΕ04.02) στο 11 Γενικό Λύκειο Λάρισας
- Ευάγγελος Τασιόπουλος (ΠΕ04.02) στο Γυμνάσιο Αργυροπουλίου
- Δημήτριος Σακελλαρίου (ΠΕ02) στον Γυμνάσιο-Λ.Τ. Αρμενίου
- Αβραάμ Κοέν (ΠΕ04.01) στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κοιλάδας
Επίσης τοποθετούνται με αναδρομική ισχύ διευθυντές οι:
- Στυλιανός Σκούρτης (ΠΕ86) στο Εσπερινό Λύκειο Λάρισας από τις 8.10.2018
- Γεώργιος Δοξαριώτης (ΠΕ86) στο 1ο ΕΠΑΛ Αγιάς από 20.5.2019 και
- Ευπραξία Βλαχοδήμου (ΠΕ84) στο 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας από 15.7.2019
Η θητεία των παραπάνω διευθυντών/ριών λήγει με την ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών.

 

Κανονικά τα τρένα στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αποκαταστάθηκε πλήρως η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από την καταιγίδα «Ιανός». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΣΕ:
- Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα της γραμμής Καρδίτσα-Καλαμπάκα, το οποίο και δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία.
- Το πρόβλημα με την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λιανοκλάδι-Παλαιοφάρσαλος αποκαταστάθηκε ήδη από την Τετάρτη 28/10 και πλέον τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται σε 4 ώρες.
«Ο ΟΣΕ ευχαριστεί το επιβατικό κοινό για την κατανόηση καθώς και τα συνεργεία που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση του δικτύου», σημειώνει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

 

Αλλαγές στη γραμμή Νο12 του Αστικού ΚΤΕΛ

Η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό της πόλης ότι από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργεί η γραμμή Νο12 (πλατεία Λαού – ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ). Οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται με τα λεωφορεία της γραμμής Νο9. Η έναρξη των δρομολογίων της Γραμμής Νο12 θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων.


Αλλαγές δρομολογίων Υπεραστικού ΚΤΕΛ για Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου θα γίνονται τα εξής δρομολόγια:
- Στη γραμμή Λάρισα - Αθήνα: 9 π.μ. (εξπρές), 12 μ. (εξπρές, διώροφο), 3 μ.μ. (εξπρές) και 6 μ.μ.
- Στη γραμμή Αθήνα - Λάρισα: 9 π.μ., 3.30 μ.μ. (εξπρές), 5.30 μ.μ. (εξπρές, διώροφο) και 8.30 μ.μ. (εξπρές).
- Στη γραμμή Λάρισα - Θεσσαλονίκη: 7 π.μ., 11 π.μ., 3 μ.μ. και 5 μ.μ.
- Στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα: 9 π.μ., 1 μ.μ., 5 μ.μ. και 7 μ.μ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-567.600, www.ktellarisas.gr

 

 «Το «ολίσθημα» του περιφερειάρχη συνεχίζεται...»

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ο οποίος «προσπάθησε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, να διασπείρει την τοξικότητα, τορπιλίζοντας το κλίμα, ειρωνευόμενος και υβρίζοντας όσους προσπαθούν να του ασκήσουν κριτική», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», επισημαίνοντας ότι όλα αυτά έγιναν «μια μέρα μετά την Εθνική μας εορτή και το καθολικό μήνυμα όλων για ενότητα».
Σύμφωνα με την καταγγελία της μείζονος αντιπολίτευσης «ο κ. Αγοραστός δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του μετά τα τελευταία γεγονότα των πρόσφατων καταστροφών, όπου αποδείχθηκε περίτρανα - σε όλη την Ελλάδα - ο ελλιπής σχεδιασμός και τα έργα που δεν πραγματοποίησε τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι πολύ νωπό το βίντεο που έγινε “viral” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, ο δήμαρχος ξέρει...». Άλλωστε το γεγονός να απευθύνεται με χυδαίο τρόπο, μόνο τυχαίο δεν είναι, αν αναλογιστούμε πως κατά καιρούς έχει ειρωνευτεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τον κατά τεκμήριο πιο επιτυχημένο δήμαρχο του δικού του πολιτικού χώρου κ. Παπαστεργίου, δήμαρχο Τρικκαίων, προφανώς διότι τον ξεπερνά τόσο σε ικανότητα όσο και δημοτικότητα, καθώς και σε άλλους δημάρχους, πρώην νομάρχες και βουλευτές όταν οι απόψεις αυτών, δεν του είναι αρεστές.
Η αδυναμία του να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις και αφού αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά, πως οι θριαμβολογίες για την άριστη διαχείριση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή διαψεύστηκαν παντελώς, με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στα όριά τους, προσπαθεί να βρει υπαίτιους, φαντασιακούς εχθρούς και επικαλείται σενάρια συνωμοσίας. Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο προέβη σε αήθη επίθεση στο πρόσωπο του επικεφαλής μας, του κ. Ν. Τσιλιμίγκα, ενός ανθρώπου που καθημερινά διδάσκει ήθος και πολιτική εντιμότητα έχοντας ως αρχή την αξιοπρέπεια την οποία ο κόσμος αναγνωρίζει από την επαγγελματική του σταδιοδρομία, με πολυετή προσφορά στην κοινωνία και όχι από την καθημερινή αναζήτηση φωτογραφιών στα ΜΜΕ. Ο εκνευρισμός του περιφερειάρχη ήταν τόσο έκδηλος που χρησιμοποίησε άστοχες εκφράσεις προς την παράταξή μας όπως «Δωσίλογοι», αναζωπυρώνοντας μίση του παρελθόντος, μη σεβόμενος προφανώς τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πατρίδας μας και λησμονώντας την πολιτική πλευρά που προέρχονταν αυτοί κυρίως στους οποίους αναφέρθηκε.
Έχοντας επίγνωση των κρίσιμων στιγμών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο λόγω της πανδημίας, δεν θέλουμε να διχάσουμε τον κόσμο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά θα προσπαθούμε να αναδεικνύουμε συνέχεια τα προβλήματα των Θεσσαλών και θα προτείνουμε έργα και δράσεις που θα διαμορφώσουν τη Θεσσαλία του μέλλοντός μας».

 

«Επιτελικό μπάχαλο με την ειδική ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων»
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

«Το επιτελικό μπάχαλο της ΝΔ αφήνει εκτός ειδικής ενίσχυσης για τον κορονοϊό 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας: «Εκτός πληρωμής του «κορονοβοηθήματος» των περίπου 3,8 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο έμειναν 5.584 κτηνοτρόφοι. Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Αραχωβίτης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, δήλωσαν για το θέμα που έχει προκύψει μετά την πληρωμή της Δευτέρας ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ χρειάστηκε 6 ολόκληρους μήνες για να δώσει ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους λόγω των δυσμενών οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Αποτέλεσμα της υποτιθέμενης εργώδους αυτής προσπάθειας της ΝΔ, ήταν να εξασφαλίσει ελάχιστα χρήματα τα οποία, ως δια μαγείας, μήνα με τον μήνα, γινόταν λιγότερα, όπως λιγότεροι έγιναν εντέλει και οι δικαιούχοι. Έτσι, τη Δευτέρα 26/10, δεν έλαβαν την ειδική ενίσχυση 5.584 αιγοπροβατοτρόφοι που το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν λάβει την ενίσχυση de minimis.
Σαν να μην έφτανε αυτό, σε αντίθεση με το ακατάσχετο που ισχύει για άλλες ενισχύσεις δυνάμει του προσωρινού πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης για τον κορονοϊό, σε πολλούς κτηνοτρόφους κατασχέθηκε ακόμη και αυτό το κουτσουρεμένο ποσό. Καλούμε τον κ. Βορίδη και την κυβέρνηση της ΝΔ να κάνουν επιτέλους κάτι χρήσιμο για τους κτηνοτρόφους. Ζητούμε να εντάξουν άμεσα στους δικαιούχους όσους αιγοπροβατοτρόφους έμειναν εκτός και να φροντίσουν να επιστραφεί το επίδομα σε όσους κακώς έχει κατασχεθεί».

 

 Τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τους αγωνιστές του 1940

Παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων από μαθητές δεν έγιναν φέτος πουθενά στην Ελλάδα, έτσι φυσικά και στην Αγιά. Το πρωί της Τρίτης όμως, την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Αγιάς μαζί με τις δασκάλες τους Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη και Σταυρούλα Δημουλά δεν παρέλειψαν να περάσουν από το Ηρώο της κωμόπολης και να αφήσουν λίγα λουλούδια στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών. Επιστρέφοντας, πέρασαν και από τον κεντρικό πεζόδρομο ωσάν να παρελαύνουν, ανεμίζοντας σημαίες ελληνικές. Το χειροκρότημα αυθόρμητο από τον κόσμο που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο γέμισε περηφάνια τα μικρά παιδιά.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

 

Πανηγυρίζει ο ναός Αγίων Αναργύρων Αμυγδαλέας

Ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων της Αμυγδαλέας Λάρισας, πανηγυρίζει αύριο Κυριακή, εορτή Λουκά, Κοσμά και Δαμιανού. Για τον λόγο αυτό θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική θεία λειτουργία.

 

ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
1) Οι κ.κ. Σακοράφα Ελένη και Σακοράφας Δημήτριος πρόσφεραν στο Γηροκομείο Λάρισας το γεύμα της Κυριακής 1η Νοεμβρίου 2020 καθώς και έναν καταψύκτη για τις ανάγκες λειτουργίας του μαγειρείου του, στη μνήμη της μητέρας τους Σταυρούλας.
2) Η ανηψιά του Δημοσθένη Μυγδαλή Αρτεμη Κοτρώτσιου, πρόσφερε στη μνήμη του το γεύμα της Κυριακής 8-11-2020, με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του.
3) Η οικογένεια του Μπόμπου Παναγιώτη, πρόσφερε στη μνήμη του το γεύμα της Πέμπτης 29-10-2020, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατό του.
4) Ο κ. Γκουντούρας Δημήτριος πρόσφερε το γεύμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020, στη μνήμη της μητέρας του Βασιλικής.

 

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τους εν Λαρίση Αγίους

Η Ιερά Μητρόπολη γιορτάζει και φέτος πανηγυρικά την ιερά μνήμη των Αγίων που διέλαμψαν ως φωστήρες πνευματικοί, στα όριά της -εορτή την οποία καθιέρωσε από το 2001 και όρισε να τελείται κατ’ έτος την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ο μακαριστός προκάτοχος, κυρός Ιγνάτιος.
Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, έχει ως εξής: Σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 7.00 π.μ. – 9.30 π.μ. όρθρος και Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα 6.30 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός των εν Λαρίση Αγίων.
Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 6.45 π.μ. – 9.45 π.μ. όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων. Στις 10.00 π.μ. – 11.00 π.μ. δεύτερη Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων. Το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. ιερό Ευχέλαιο και αναχώρηση των ιερών λειψάνων και της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Αρμενιωτίσσης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass