Μνημεία... από ψηλά

ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2020 15:16
Η καλοσχηματισμένη Παλμανόβα στην Ιταλία Η καλοσχηματισμένη Παλμανόβα στην Ιταλία

ΠΑΡΙΣΙ

Από απίστευτα φαινόμενα της φύσης μέχρι εκπληκτικές δομές που έχει φτιάξει ο άνθρωπος,

η λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συγκεντρώνει τα πιο σημαντικά από πλευράς πολιτισμού και αναντικατάστατα τοπόσημα σε όλον τον πλανήτη. Η λίστα χρονολογείται από το 1972, όταν υιοθετήθηκε η διεθνής συμφωνία με στόχο τη διαβεβαίωση ότι θα προστατεύεται η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του κόσμου μας. Παράλληλα με την ταυτοποίηση αυτών των τόπων, η σύμβαση προσφέρει νομική προστασία, διατήρηση και επείγουσες παρεμβάσεις όταν απαιτηθεί κάτι τέτοιο, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να αποθαυμάσουν και να διδαχθούν από αυτά τα αξιοσημείωτα τοπόσημα του παρελθόντος.
Έως σήμερα, η λίστα αριθμεί 1.121 μνημεία, στην οποία περιλαμβάνονται 213 φυσικά τοπόσημα και 869 πολιτισμικά τοπόσημα. Χάρη στο Overview – του οποίου η αποστολή είναι να βλέπει τη Γη από ψηλά –, είναι πλέον διαθέσιμη μια συλλογή θαυμάσιων αεροφωτογραφιών των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Από το μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχετζ στην Αγγλία (από τη σουηδική εταιρεία αεροφωτογραφίας και βιντεογραφίας Copter Shot) μέχρι το ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην Αρλ της Γαλλίας (μέσα από τον φακό του Lucas Miguel). Από το ηφαίστειο Αίτνα (από Planetlabs) μέχρι τη Βενετία και τη λιμνοθάλασσά της (από Maxar Technologies). Από το Ayers Rock, ιερό τόπο των Αβορίγινων της Αυστραλίας μέχρι τη Μεδίνα του Μαρακές στο Μαρόκο (και οι δύο αεροφωτογραφίες από Maxar Technologies). Από τις Πυραμίδες στην Γκίζα της Αιγύπτου (από Digital Globe) μέχρι την Όπερα του Σίδνεϊ (από Nearmap).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass