«H κυβέρνηση αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από τον κορονοϊό»

ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2020 17:00

Με αφορμή τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η κυβέρνηση και η ιθύνουσα τάξη της χώρας έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. Το δεύτερο κύμα είναι εδώ, πολύ πιο οξύ από το πρώτο, ενώ η οικονομία βυθίζεται κι άλλο.


Οι εργαζόμενοι και ο λαός, η υγεία, η εργασία, οι επαγγελματίες και οι μικροεπιχειρηματίες, βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση.
Το δεύτερο κύμα μπορούσε να καθυστερήσει και να αμβλυνθεί εάν είχε αξιοποιηθεί για αυτό η περίοδος του πρώτου lockdown και εάν το αναγκαίο άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας μετά το πρώτο κύμα συνοδευόταν από γενναία, έκτακτα μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας, της παιδείας και των μεταφορών, μαζί με τα αναγκαία μέτρα της ατομικής υγιεινής.  Δεν αξιοποίησαν τον χρόνο που κερδήθηκε για να προσανατολίσουν κρατικά κονδύλια και να προχωρήσουν σε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια δημόσια υγεία, στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, στην παιδεία και τις μεταφορές, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να υλοποιηθεί ο εντοπισμός με μαζικά τεστ, η ιχνηλάτηση και η απομόνωση των περιστατικών της νόσου Covid-19.
Δεν έλαβαν ουσιαστικά στοχευμένα μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων που αποδεδειγμένα πλήττονται σοβαρότερα, με αποτέλεσμα σημαντική επιβάρυνση σε χώρους συνωστισμού τους (γηροκομεία, προσφυγικά camps κλπ.).
Επειδή η κυβέρνηση δεν έκανε και δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα από όλα αυτά, μας πάει δυστυχώς ξανά σε νέο συνολικό lockdown και έχει την πλήρη ευθύνη για αυτό. Δεν ήταν αναπόφευκτο αυτό! Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της διάλυσης και της υποτίμησης, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, του ΕΣΥ, θα το κάνει να φαίνεται διαρκώς «αναπόφευκτο» σε ένα φαύλο κύκλο που θα διαρκέσει πολύ.
Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων εκτιμά ότι χρειάζεται ένα πολιτικό πρόγραμμα πάλης που να ανταποκρίνεται στην καθολική κρίση του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, θα απαντά στη «χωρίς ανάσα» επίθεση της άρχουσας τάξης και τις άμεσες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, αλλά και στις δυνατότητες της εποχής μας, που θα ανοίγει δρόμους για κατακτήσεις και για μια άλλη κοινωνία, που θα συσπειρώσει και θα ανασυγκροτήσει τη μαχόμενη Αριστερά και το λαϊκό κίνημα. Στην κατεύθυνση αυτή και χωρίς αναβολή, στις άμεσες συνθήκες απαιτείται άμεσα ενωτικός αγώνας. Μαζική διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημοκρατία, την υγεία, την παιδεία και την εργασία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass