«Γιατρός» απέσπασε 26.000 ευρώ από 84χρονη...

ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ - ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΔΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ» Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2020 21:01

Ως γιατρός συστήθηκε -αυτή τη φορά- ένας απατεώνας που εξαπατώντας 84χρονη Λαρισαία

κατάφερε να τις αποσπάσει 26.000 ευρώ, χρήματα που η ηλικιωμένη γυναίκα άφησε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι της προκειμένου να «χειρουργηθεί» η κόρη της.
Η 84χρονη Λαρισαία αποτέλεσε ένα ακόμα θύμα απάτης με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο, με τους απατεώνες τηλεφωνώντας ακόμη και νυχτερινές ώρες στα σπίτια να αιφνιδιάζουν τα θύματά τους, στα οποία - λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης - τους προκαλούν σύγχυση και έτσι πέφτουν στα δίχτυα τους, δίνοντας χρήματα και χρυσαφικά που έχουν στο σπίτι τους.ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
Το αποτέλεσμα είναι οι ανυποψίαστοι, συνήθως ηλικιωμένοι, να πέφτουν θύματα απίστευτης απάτης φθάνοντας ακόμη και στο σημείο να εναποθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά -όπως συνέβη με την 84χρονη πρόσφατα- έξω από κάδους απορριμμάτων.
Όπως είχε συμβεί και τον περασμένο Μάρτιο με θύμα τότε μια 72χρονη Λαρισαία, η οποία είχε αφήσει 20.000 ευρώ κάτω από κάδο απορριμμάτων για να σώσει υποτίθεται την κόρη της από τις συνέπειες του νόμου, να μη φυλακισθεί δηλαδή καθώς είχε προκαλέσει θανατηφόρο δυστύχημα όπου έχασε υποτίθεται τη ζωή του ένα μικρό παιδί. Η μεθοδολογία των απατεώνων και στις δύο περιπτώσεις της τηλεφωνικής απάτης είναι ακριβώς η ίδια, καθώς αφορά στο παιδί του υποψηφίου θύματος με τη διαφορά ότι στη μία περίπτωση τηλεφωνεί «γιατρός» που πρέπει να κάνει άμεσα το χειρουργείο της κόρης και στη δεύτερη περίπτωση τηλεφωνεί «αστυνομικός», ο οποίος προσφέρεται να γλιτώσει την κόρη από την προφυλάκιση.ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
Ενδεικτικό του θράσους των απατεώνων είναι πως στην περίπτωση της 72χρονης τηλεφώνησαν στις 2 τα ξημερώματα οπότε εύκολα γίνεται αντιληπτή η συναισθηματική φόρτιση που προκάλεσαν στη γυναίκα, όταν μέσα στα χαράματα της τηλεφώνησαν για το υποτιθέμενο θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε η κόρη της.
Στην τελευταία περίπτωση της 84χρονης, οι δράστες τηλεφώνησαν στο σπίτι τις μεσημβρινές ώρες. Ένας άνδρας προφασίσθηκε πως είναι ιατρός - χειρουργός νοσοκομείου της Λάρισας και πως η κόρη της 84χρονης, μετά από ατύχημα, έσπασε το πόδι της και θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.
Οι δράστες, όπως είναι γνωστό και από παλαιότερες υποθέσεις, εκτός από πειθώ διαθέτουν και επιμονή στο πλαίσιο της οποίας επικαλούνται διάφορα επιχειρήματα στη συζήτηση με τα υποψήφια θύματά τους, όπως για παράδειγμα ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα το χειρουργείο, ότι θα απαιτηθούν υλικά για τη χειρουργική επέμβαση, τα οποία πρέπει άμεσα να προμηθευτεί το νοσοκομείο για αυτό και απαιτούνται χρήματα, κ.λπ. Η 84χρονη έχοντας την ψευδή εντύπωση ότι δίνοντας χρήματα στον φερόμενο ως ιατρό θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της υγείας της κόρης της συμφώνησε να δώσει 26.000 ευρώ, χρήματα που κρατούσε στο σπίτι της.
Έτσι πείσθηκε επίσης να τοποθετήσει να χρήματα σε μια σακούλα την οποία εναπόθεσε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι της, με τον συνεργό του «γιατρού» που κατόπτευε τον χώρο παρακολουθώντας τις κινήσεις της 84χρονης να παραλαμβάνει τη σακούλα με τα μετρητά. Όταν βεβαίως αποκαλύφθηκε η απάτη και πως η κόρη της 84χρονης ουδέποτε χρειάστηκε να χειρουργηθεί ήταν ήδη αργά. Να διευκρινισθεί πως δεν προβλέπεται, νοσοκομειακοί ιατροί να τηλεφωνούν στα σπίτια δηλώνοντας πως χρειάζονται χρήματα για την προμήθεια υλικών, προκειμένου ασθενείς τους να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Όπως επίσης δεν προβλέπεται, διοικητές αστυνομικών τμημάτων να τηλεφωνούν σε συγγενείς δραστών τροχαίων, θανατηφόρων δυστυχημάτων προτείνοντας οικονομική συνδιαλλαγή προκειμένου ο δράστης να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου. Υπενθυμίζεται πως στη Λάρισα σε περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, έχει καταγραφεί επίσης το παράδοξο, το θύμα να ρίχνει από το μπαλκόνι τη σακούλα με τα χαρτονομίσματα, στον απατεώνα που ανέμενε στον δρόμο.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass