Δίχτυ προστασίας σε φτωχές οικογένειες

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ - ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΦΗ ΖΙΩΓΑ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2020 21:03

Της Λένας Κισσάβου

Αύξηση του ποσοστού των Λαρισαίων, που έχουν ανάγκη βοήθειας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης,

παρατηρήθηκε από την περίοδο της πρώτης καραντίνας, την περασμένη άνοιξη και παραμένει σταθερό μέχρι και σήμερα. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν επέφεραν σε περισσότερα νοικοκυριά οικονομικά αδιέξοδα, που τα ώθησαν στην πόρτα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων. Αυτό παρατηρούν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Εφη Ζιώγα, οι οποίοι υποστηρίζουν αντίστοιχα πως διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η προσφορά αγαθών από πολίτες και επιχειρήσεις της Λάρισας, σε δομές του Δήμου που στηρίζουν οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού, αναδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη έχει στεριώσει στην πόλη!
«Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων είναι ο πρώτος πυλώνας αντιμετώπισης της φτώχειας, στις αλλαγές του κοινωνικού μοτίβου, σαν ανάχωμα και προστασία των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Ο ρόλος τους ενισχύθηκε από τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν...
Ο Δήμος Λαρισαίων επιτελεί μεγάλο έργο στην Κοινωνική Πολιτική με αμείωτο ενδιαφέρον και προσπάθεια να βελτιώσει και να ενισχύσει όλες τις δομές, αλλά και να δημιουργήσει νέες, όπως για παράδειγμα ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, ένα Κέντρο διημέρευσης κ.ά.» δηλώνει ο κ. Βούλγαρης και σημειώνει ότι «Οι Κοινωνικές Δομές, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, βρέθηκαν έτοιμες να στηρίξει την αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια» ενώ συγκινητική θεωρεί την ανταπόκριση των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων στο έργο του. Όσον αφορά στο μέγεθος της αύξησης ατόμων που ζητούν βοήθεια δηλώνει: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας, στήριζε 350 οικογένειες και από την περασμένη άνοιξη αυτές αγγίζουν μέχρι και σήμερα τις 500».
Αυξημένη θα είναι η προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, καθώς θα διατεθούν περισσότερα τρόφιμα, χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, απορρυπαντικά, μάσκες κ.ά. ενώ παράλληλα διατίθενται στους δικαιούχους παιχνίδια, ένδυση, υπόδηση, εκπαιδευτικό υλικό, βιβλία κ.ά.
Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.
Μεταξύ των κοινωνικών δομών στήριξης οικονομικά αδύναμων ομάδων πληθυσμού, που λειτουργούν στον Δήμο Λαρισαίων, είναι και τα συσσίτια που καλύπτουν καθημερινά το φαγητό για 150 άτομα με διανομή του στα σπίτια τους, είναι ο ξενώνας αστέγων, ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό οδοντιατρείο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 6970-236.181.
Να σημειωθεί ότι ποσότητες τροφίμων διανέμονται και σε 2.700 οικογένειες της Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, δύο φορές τον χρόνο. «Όποιος θα χτυπήσει την πόρτα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων δεν θα φύγει χωρίς βοήθεια...» τονίζει η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Εφη Ζιώγα, τονίζει η κ. Ζιώγα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass