Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 15:12

Συνεδρίαση του Δήμου για τα Νοσοκομεία της Λάρισας
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα: «Συζήτηση για τη δημόσια υγεία και την τοπική κοινωνία στις ημέρες της πανδημίας», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μ.μ.
Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτης, οι επικεφαλής των διοικήσεων του ΠΠΝΛ και του ΓΝΛ, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρ. Χατζηχριστοδούλου, εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων κ.ά.
Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση, όπως θα μεταδίδεται ζωντανά, από το κανάλι του Δήμου Λαρισαίων στο youtube.

 

Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων από την Τράπεζα Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πως από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ολοκληρώθηκε προς τους αγρότες πελάτες της, η πληρωμή υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, καθώς και του πρασινίσματος και της ενίσχυσης νέων αγροτών έτους 2020.
Τα σχετικά ποσά είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των πελατών της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα 1.885 ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, σε όλη την Ελλάδα.

 

Εως σήμερα οι αιτήσεις για τα αναδρομικά κληρονόμων
Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων των κληρονόμων των θανόντων συνταξιούχων για την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.
Όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση πρέπει να σπεύσουν στον δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) ή στην ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου (https: //www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/apoleia) και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για την επιστροφή των ποσών που δικαιούνται, ανάλογα με το κληρονομικό τους δικαίωμα.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο στάδιο που θα ολοκληρωθεί σήμερα Δευτέρα 21/12/2020, οι δικαιούχοι κληρονόμοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία χωρίς να είναι υποχρεωτική η επισύναψη των προβλεπόμενων πιστοποιητικών.
Σε αντίθετη περίπτωση, έχουν περιθώριο έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 να επισυνάψουν στην αίτηση τα ζητούμενα δικαιολογητικά.
Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι το Πιστοποιητικό περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς, το Πιστοποιητικό Πλησιέστερων Συγγενών και το Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης. Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλει μία αίτηση.
Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών, οι δικαιούχοι/κληρονόμοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντλήσουν ηλεκτρονικά τα εν λόγω δικαιολογητικά, που ζητούνται με βάση το κληρονομικό δίκαιο από την ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου www.gov.gr.

 

Συγκέντρωση τροφίμων για άπορους

Στον Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης συγκεντρώνονται τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των απόρων. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 κοτόπουλο ή 1 κιλό κιμάς, 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό όσπρια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 αλεύρι, 1 τοματοπολτός, 2 γάλατα διαρκείας.

 

Δωρεά στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Από το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΛ στη μνήμη της συναδέλφου τους Αναστασίας Παρασκευούδη

Δωρεά -μέρος του Δώρου Χριστουγέννων- στη μνήμη της συναδέλφου τους Αναστασίας Παρασκευούδη, αποφάσισαν να κάνουν στην «Κιβωτό του Κόσμου», τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Σε σχετική επιστολή του Δ.Σ. -που την υπογράφουν η πρόεδρος και ο γραμματέας κ.κ. Εφη Χύτα και Γρηγόρης Γρηγοριάδης αντίστοιχα- αναφέρεται ότι:
«Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων αποφασίστηκε να δοθεί ποσό από τα Δώρα των Χριστουγέννων που κάθε χρόνο χαρίζαμε στα παιδιά των εργαζομένων, στην «Κιβωτό του Κόσμου»!
Με οδηγό τη ζωή της, τη φιλανθρωπική της δράση, την υποδειγματική επαγγελματική της καριέρα, και την αγάπη που χάριζε απλόχερα στους συνανθρώπους της, είναι το ελάχιστο που οφείλουμε ως φόρο τιμής στην Τασούλα μας, στη Νατάσσα μας, στην Αναστασία μας, στη Συνάδερφό μας, στο μέλος της οικογένειάς μας, αυτής των Υγειονομικών, που εν ώρα καθήκοντος και τιμώντας το λειτούργημά της μάς έδωσε το πιο γενναίο μάθημα ζωής!
Δεν εγκαταλείπουμε, συνεχίζουμε μέχρι να κερδίσουμε τον πόλεμο με τον κορονοϊό, και να επανέλθουμε εμείς στα «φυσιολογικά» μας καθήκοντα και οι συμπολίτες Ασθενείς μας Υγιείς!
Αυτή είναι η ρουτίνα των εργαζομένων επαγγελματιών στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, να προσφέρουν ακατάπαυστα με φιλότιμο και χαμόγελο κάτω από όλες τις συνθήκες.
Όπως η Ηρωίδα μας Αναστασία Παρασκευούδη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Βράβευση φοιτητών και αριστούχων μαθητών

Από το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Στη βράβευση των παιδιών των μηχανικών-μελών του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, τα οποία πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το έτος 2020, καθώς και τα οποία ως μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου αρίστευσαν, θα προχωρήσει η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος. Η καθιερωμένη ετήσια τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθούν εγκαίρως, με διά ζώσης παρουσία μαθητών και φοιτητών, όταν το επιτρέψει το ισχύον πλαίσιο για τις συναθροίσεις και αρθούν τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19. Τα στοιχεία που θα χρειαστεί να δηλωθούν είναι ονοματεπώνυμο γονέα/μηχανικού, Αριθμός Μητρώου ΤΕΕ γονέα, ειδικότητα μηχανικού, ονοματεπώνυμο ετέρου γονέα, ονοματεπώνυμο τέκνου, τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό), email και ως δικαιολογητικά να αποσταλούν αντίγραφο του αριστείου (για τους μαθητές), βεβαίωση σπουδών (για τους φοιτητές). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τα στοιχεία των επιτυχόντων και αριστευσάντων με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (tee_lar@tee.gr) ή τηλεφωνικά (2410-257.866), στο ΤΕΕ μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass