Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2020 15:11

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις για ψάρεμα
Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις πολιτών για αλιεία δίνει το Λιμενικό Σώμα Ακτοφυλακής Αγιοκάμπου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση από τις 25 Δεκεμβρίου έως και τις 07 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 στο πλαίσιο του περιορισμού της κυκλοφορίας σύμφωνα με άρθρο 3 του (ΦΕΚ 5726/24-12-2020) ισχύει: Από τις 5.00 έως τις 22.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για αλιεία υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: -Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.-Συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων αλιέων για λόγους ασφαλείας.-Εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας. (Μάσκες - αποστάσεις, κ.λπ.). Σημειώνεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις και περιορισμοί κυκλοφορίας σκαφών και η ερασιτεχνική αλιεία με σκάφος.


Αναβάθμιση της ψηφιακής εφαρμογής e-καταναλωτής
Η Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι συνεχίζει την αναβάθμιση της ψηφιακής εφαρμογής e-καταναλωτής προκειμένου οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, να διασφαλίσουν με διαφάνεια και μηδενικό κόστος τις εμπορικές τους συναλλαγές, κατά τη διαδικασία παράδοσης εκτός καταστήματος (click away). Έτσι κατόπιν αιτήματος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Ε.Σ.Η.Ε./ GRECA), επεκτείνεται η λειτουργία της υπηρεσίας ραντεβού και για ηλεκτρονικά καταστήματα με το πεδίο e-shop. «Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, η διασφάλιση της πρόσβασης των καταναλωτών σε προϊόντα και υπηρεσίες, μέσα από εμπορικά δίκτυα που προάγουν τη διαφάνεια και την ένταση του υγιούς ανταγωνισμού», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η αναλυτική διαδικασία περιγράφεται στο site: https://e-katanalotis.gov.gr


Εως τις 31/1 η εξ αποστάσεως εργασία
Παρατείνεται η δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας. Συγκεκριμένα, παρατείνεται, μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.


Εθελοντική αιμοδοσία στην Ελασσόνα
Ο Δήμος Ελασσόνας σε μία κίνηση ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και αγάπης προς τον συνάνθρωπο οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα γίνει με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ. αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στην Κεντρική πλατεία της πόλης από 9:00 π.μ έως τις 13:00 με το σύνθημα «Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες - συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη». Οι αιμοδότες για τη μετακίνησή τους θα αποστέλλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 4.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass