Ηρθαν τα εμβόλια, ξεκινά ο εμβολιασμός

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ -ΠΡΩΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ. ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ -ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ Ο Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ -ΗΡΘΑΝ 51 ΦΙΑΛΙΔΙΑ ΜΕ 255 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2020 21:02

Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Παιδιατρικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

και μέλος της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών, Γιώργος Συρογιαννόπουλος, είναι ο πρώτος υγειονομικός στον χώρο της Κεντρικής Ελλάδας που θα εμβολιαστεί σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19, μετά τους πρώτους συμβολικούς εμβολιασμούς στην Αθήνα, ξεκινούν σήμερα σε 4 νοσοκομεία της περιφέρειας και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με εμβόλια που παρέλαβαν χθες κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Παρών στην έναρξη των εμβολιασμών στη Λάρισα θα είναι ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος που θα εμβολιαστεί, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος. Ο πρώτος υγειονομικός που θα εμβολιαστεί στα εμβολιαστικά κέντρα, που έχουν στηθεί στον ισόγειο χώρο του Νοσοκομείου, θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Συρογιαννόπουλος σε μία εξόχως συμβολική κίνηση και θα ακολουθήσουν η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Κωνσταντίνα Ζησοπούλου και οι διευθυντές ΜΕΘ Επαμεινώντας Ζακυνθινός και Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας Γιώργος Βασιλόπουλος καθώς και υγειονομικοί από τα κρίσιμα τμήματα των Μονάδων Λοιμωδών Νοσημάτων και Εντατικής Θεραπείας και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι πρώτες παρτίδες του νέου εμβολίου έφθασαν χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παραλήφθηκαν τυπικά από τους διοικητές της 5ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φώτη Σερέτη και Δημήτρη Κατσικονούρη αντίστοιχα και τον καθηγητή Γιώργο Συρογιαννόπουλο για να τοποθετηθούν σε ειδικούς ψυκτικούς χώρους στο φαρμακείο του Νοσοκομείου, όπου έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας -παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ενίσχυση της ιδιωτικής φύλαξης.
Συγκεκριμένα παραλήφθηκαν 51 φιαλίδια, που αντιστοιχούν σε 255 δόσεις εμβολίων, που θα εξαντληθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ροή των εμβολίων θα εξασφαλιστεί με δύο ή τρεις αποστολές ανά εβδομάδα από τις αποθήκες του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καρδίτσας, όπου και θα συντηρούνται σε ειδικά ψυγεία, για να καλύψουν τις εμβολιαστικές ανάγκες του πληθυσμού σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη αποστολή θα γίνει την επόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου οπότε θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών του Νοσοκομείου.
Την επόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα παραλάβει τα πρώτα εμβόλια και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς εκείνη την ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες εμβολιασμού των υγειονομικών που θα γίνει στο Κέντρο Εμβολιασμού που έχει διαμορφωθεί στον χώρο διαλογής των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass