Προετοιμάζεται για επιστροφή στην κανονικότητα

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ, ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ - ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΚΥΛ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2020 15:07

Με τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων του Γενικού Νοσοκομείου, που χρησιμοποιήθηκαν για τη νοσηλεία των ασθενών με covid ξεκίνησε χθες το πρωί η προετοιμασία του νοσοκομείου για την επιστροφή του σε κανονικούς ρυθμούς μετά την απόφαση του

υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Χθες το πρωί συγκλήθηκε ο χειρουργικός τομέας στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου ανακοινώθηκε η απόφαση του υφυπουργού Υγείας και συζητήθηκε η σύνταξη προγράμματος χειρουργείων από την ερχόμενη Δευτέρα με τους γενικούς περιορισμούς που ισχύουν για το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας, με εξαίρεση τα έκτακτα χειρουργεία, καθώς και τα χειρουργεία των ογκολογικών ασθενών.
Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου κάλεσε όλο το προσωπικό καθαριότητας προκειμένου να προχωρήσει αρχικά στην καθαριότητα όλων των δεσμευμένων για νοσηλεία covid ασθενών χώρων και στη συνέχεια στην απολύμανσή τους ώστε να δοθούν στις κλινικές.
Για τις αποφάσεις του κ. Κοντοζαμάνη ενημερώθηκε χθες και η ΕΙΝΚΥΛ, η οποία πάντως δεν ανέστειλε την προγραμματισμένη για σήμερα στις 10.30 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου. Εξαιτίας πάντως των εξελίξεων, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η σχεδιαζόμενη αρχικά παράσταση διαμαρτυρίας θα έχει χαρακτήρα ανοιχτής συνέλευσης των γιατρών, όπου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του κ. Κοντοζαμάνη και θα συζητηθεί το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου με τη Διοίκηση της ΕΙΝΚΥΛ να καλεί τα μέλη της να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα κινηθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των γιατρών του Γ.Ν.Λ., εκφράζει την ανησυχία του για την τύχη της λειτουργίας του νοσοκομείου και σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Θέλουμε να πιστεύουμε πως η λειτουργία του Γ.Ν.Λ. ως αποκλειστικά COVID δομή κατά τη διάρκεια του 2ου κύματος της πανδημίας και η συνέχισή του ακόμη και σήμερα, δεν θα σημάνει την απαρχή αλλαγής του υγειονομικού του προσανατολισμού.
Το Γ.Ν.Λ. πρέπει να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατόν στην κανονικότητά του για να συνεχίσει να προσφέρει προς τους συμπολίτες μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες περίθαλψης. Για τον λόγο αυτόν καλούμε κάθε κυβερνητικό αρμόδιο να φροντίσει άμεσα για την ομαλή λειτουργία του ως γενικό νοσοκομείο».
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Την επιστροφή λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στην κανονικότητα, στηρίζει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, που συμμετείχε στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΙΝΚΥΛ, προχθές Δευτέρα.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απόλυτη σύμπλευση της 5ης Υ.Π.Ε. και της Διοίκησης του Γ.Ν.Λ. εκμεταλλεύονται την πανδημία ως ευκαιρία για να προωθήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της υγείας και αποδόμησης του Ε.Σ.Υ. Εδώ και μήνες έχουν μετατρέψει το Γ.Ν.Λ. σε νοσοκομείο μίας νόσου (της Covid-19), ενώ ήταν ήδη υποστελεχωμένο και πλέον θέλουν να το καθηλώσουν αποδιοργανώνοντάς το πλήρως.
Γι’ αυτόν τον λόγο μετέφεραν τα Τμήματα Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Π.Γ.Ν.Λ. και τώρα επιδιώκουν την περαιτέρω αποδόμηση του Χειρουργικού Τομέα του Γ.Ν.Λ., καταργώντας τον ουσιαστικά, μέσω της ύποπτης απόπειρας μετακίνησης χειρουργών, αναισθησιολόγων και χειρουργικού έργου στο Π.Γ.Ν.Λ.
Η κυβέρνηση, η Διοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε. και η Διοίκηση του Γ.Ν.Λ. πρέπει άμεσα να σταματήσουν την υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ. που το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να σταματήσει να λειτουργεί.
Να επιστρέψουν άμεσα τα Τμήματα Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Γ.Ν.Λ. και να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου, όπως είχε δεσμευθεί η Διοίκηση του Γ.Ν.Λ.».
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΛ»
«Δε θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση την αλλαγή του χαρακτήρα και την περαιτέρω απαξίωση του Γ.Ν. Λάρισας» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου των Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας με αφορμή τις εξελίξεις στο Γ.Ν.Λ.
Η Κίνηση όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της καλεί «την κυβέρνηση, τις διοικήσεις της 5ης Υ.Π.Ε. και του Γ.Ν.Λ. να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες επιστημονικά, κοινωνικά και ηθικά επιδιώξεις υποβάθμισης ή και κλεισίματος ενός ιστορικού και ανταγωνιστικού Νοσοκομείου της πόλης μας. Απαιτούμε να επιστρέψουν άμεσα τα Τμήματα Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Γ.Ν.Λ. και να αποκατασταθεί η λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα».
Η Κίνηση παρουσιάζοντας το διεκδικητικό της πλαίσιο καταλήγει σημειώνοντας ότι «στηρίζουμε τον αγώνα των Νοσοκομειακών Ιατρών και είμαστε στο πλευρό τους μέχρι να επιστρέψει το Γ.Ν.Λ. στην κανονική λειτουργία του ως Γενικό Νοσοκομείο και να μπει φραγμός στην υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ.» καλώντας τέλος τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση της ΕΙΝΚΥΛ σήμερα Τετάρτη στις 10:30 π.μ. στον αύλειο χώρο του Γ.Ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass